Bespaartips voor je nieuwe computer

Wanneer je oude computer gecrasht is of het niet meer goed doet, dan kun je natuurlijk in de winkel een nieuwe kant en klare computer kopen. Je kunt je nieuwe computer echter ook zelf bouwen. Heb je enige kennis van computers, dan is dit een goed alternatief. Op deze manier kun je geld besparen en heb je bovendien een computer die precies aan jouw wensen voldoet.

Voordelen
Kant en klare computers zijn vaak duur en kennen een minder goede bouwkwaliteit. Bovendien zijn er weinig mogelijkheden wanneer je je computer later wilt uitbreiden of onderdelen wilt vervangen. Als je zelf je computer bouwt, kun je zelf kiezen welke onderdelen je wilt hebben. Je kunt deze onderdelen verder online gemakkelijk met elkaar vergelijken om de laagste prijzen te vinden. Zo heb je een kwalitatief betere en snellere computer voor minder geld.

Tweedehands
Je kunt er ook voor kiezen om tweedehands computeronderdelen aan te schaffen. Hiervoor kun je goed terecht op Marktplaats of Tweakers. Kies je voor tweedehands, controleer dan van tevoren of de onderdelen nog goed werken. Zo weet je zeker dat je waar krijgt voor je geld.

Gratis software
Wanneer je klaar bent met het samenstellen van je computer, dan kun je nog meer geld besparen door te kiezen voor gratis open source software. Vrijwel alle commerciĆ«le computerprogramma’s hebben tegenwoordig een gratis tegenhanger. Zo kun je denken aan een Linux-variant zoals Ubuntu als besturingssysteem, LibreOffice als officepakket en Gimp als fotobewerkingsprogramma. Er is altijd wel een programma te vinden dat aan jouw eisen voldoet.

Have your say