De mooiste stranden van Europa

Voor een schitterende zonvakantie aan een mooi strand hoef je niet ver te reizen. Europa heeft prachtige mooie stranden waar je kunt verblijven. Hier volgen de 5 mooiste stranden van Europa op een rijtje.


Pampelonne verkleind 1. Plages de Pampelonne

De Cote d’Azur in Frankrijk is natuurlijk een prachtige plek om te verblijven tijdens je vakantie. Dit kan bijvoorbeeld uitstekend op Plages de Pampelonne. Dit is een strand dat veel bezocht wordt door veel beroemdheden. Dichtbij ligt ook Plage l’Escalet, dit strand doet zelfs een beetje paradijselijk aan.


spiaggia rosa

2. Spiaggia Rosa

Natuurlijk mag Italië niet ontbreken in de top 5 met de mooiste stranden. Een prachtig strand in Italië vind je bijvoorbeeld in Spiaggia Rosa. Dit Spaanse strand is gelegen op het eiland Sardinië en is erg bijzonder vanwege de roze kleur van het zand.


Shipwreck Bay panorama3. Navagio Beach

Het populairste strand in Griekenland is waarschijnlijk Navagio Beach. Dit strand is gelegen op het eiland Zakynthos. Wist je dat deze plek tevens een van de meest gefotografeerde stranden is van Griekenland? Kenmerkend voor dit strand zijn de ligging en de kleuren.


Luskentyre Beach Schotland4. Luskentyre Beach

Je zult geen bruine kleur opdoen van de zon op dit strand, maar het Schotse Luskentyre Beach is een absolute bezienswaardigheid. Het is een afgelegen strand en wordt niet druk bezocht, maar het is een spectaculair strand dat een bezoek zeker waard is. Er worden aparte wandelreizen georganiseerd op deze plek.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA5. Playa de las Catedrales

Last but not least is Playa de las Catedrales in Spanje. Dit strand is vooral bekend vanwege de indrukwekkende rotsformaties. Het ligt net boven Portugal en vanaf deze plek heb je een machtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Witte zandstranden, rotsformaties, diverse eilandjes en inhammen wisselen elkaar in hoog tempo af. Een absolute mustsee!

Wil je deze prachtige stranden bezoeken, dan is het aan te raden om op een camping in de buurt te verblijven. Via internet is een camping zo geboekt, kijk bijvoorbeeld eens bij Go4camp.

Have your say