Je gouden ketting is geld waard!

Een gouden ketting dragen is absoluut mode en vooral als je een mooie gouden ketting draagt op een mooi verzorgd pak. Misschien heeft het goud wel zonder dat je het weet een echte waarde. Je kunt dit zelf testen op een heel eenvoudige manier hoeveel karaat goud je nu precies in je handen hebt. Je moet enkel een vergrootglas hebben en dat even onder een lichtje steken want de cijfers zijn zo ontzettend klein om te lezen.

Je goud testen op waarde

Op elk echt goud staan cijfers die te maken hebben met waarde. Hoe groter het aantal des te meer waarde heeft het goud. Bijvoorbeeld 585 heeft een waarde van 14 karaat. 750 heeft een waarde van 18 karaat. 833 heeft een waarde van 20 karaat en de allerlaatste als je de cijfers 1000 vindt dan heeft het goud maar liefst een waarde van 24 karaat een dat is heel wat. Aan de hand van de actuele goudkoers weet je wat je goud exact waard is.

Het goud inruilen

Ben je van plan om het goud in te ruilen dan kun je het beste een paar voorbereidingen treffen om later niet voor verassingen te staan. Weeg best de ketting af en noteer het gewicht en het karaat. Neem voor alle zekerheid een foto van de voorwerpen die je wilt laten ruilen. Je bent dit uiteraard niet verplicht maar dit is voor als je een juwelier hebt die niet volledig eerlijk is.

Bij wie kan je terecht?

Om het goud te laten inruilen kan je bij een heleboel mensen terecht. Je kunt naar de plaatselijke juwelier gaan van de stad. Je kunt een gediplomeerde taxateur onder de arm nemen. Eventueel kan je kiezen voor de gespecialiseerde goudopkoper in de omgeving of via de goudopkopers via de post. Een bekend bedrijf waar je je goud kunt inruilen is Klumpers.

Have your say