Tips voor het vinden van vacatures

Crisis

Het is een lastige tijd, daar kunnen we al jaren niet meer onderuit. Er is volop werkloosheid en het aantal vacatures is nog steeds beperkt. Toch is het niet de tijd om wanhopig te zijn en het bijltje erbij neer te gooien, want een baan vinden is zeker niet onmogelijk. Om je op weg te helpen zijn hier een aantal tips:

Online vacatures

Zoek vacatures online: Online zoeken wordt steeds populairder en niet zonder reden. Het is makkelijk er is een hoop te vinden. Er zijn een heleboel sites die vacatures verzamelen. Je kunt deze vaak selecteren op omgeving, aantal uren en niveau zodat deze op jouw situatie aansluiten. Denk hierbij aan indeed.nl en werk.nl.

Uitzendbureaus

Ga naar een uitzendburo: Laat je zien en horen. Over het algemeen zullen ze eerder aan je denken als je regelmatig langskomt en goede wil toont. Je ziet er de laatste vacatures en een persoonlijk gesprek met de intercedenten kan nooit kwaad. Zij kunnen je misschien op weg helpen.

Social media

Maak gebruik van social media en linkedin: Social media wordt steeds meer toegepast om dingen voor elkaar te krijgen. Of men nu iets zoekt of kwijt wilt, het kan allemaal. Deel op facebook dat je werk zoekt en maak een Linkedin aan. Dit is een soort facebook voor werknemers. Hoe meer mensen weten dat je werk zoekt, hoe eerder dit ook lukt. Je zult net zien dat de broer van je buurman iemand zoals jij nodig heeft voor zijn bedrijf.
Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een baan als vertegenwoordiger en je hebt een vertegenwoordiger in je netwerk, vraag hem of haar dan eens. Misschien weten zij een baan voor je.

Have your say