Versla de winterdip

De winter is weer in volle gang. Veel mensen hebben jaarlijks last van een vervelende winterdip. Energieloos zijn en geen zin hebben om dingen te ondernemen vallen onder andere onder de winterdipsymptomen. Toch zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om een winterdip tegen te gaan. Verandering ligt namelijk in eerste instantie bij jezelf. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet. Sta op en versla de winterdip!

Beweeg!
Dat we energie krijgen van sporten wisten we natuurlijk allemaal al. Toch gaan we niet allemaal massaal in de winter naar de sportschool. Dat hoeft ook niet, maar dat extra beetje energie kan net uitmaken voor je dagelijkse ritme. Geen zin in een drukke fitnessruimte? Pak dan op een mooie dag de fiets of trek je wandelschoenen aan en maak een wandeling in de zon. Frisse lucht zal je sowieso beter doen dan op de bank blijven zitten. Vitamine D krijg je door de zon binnen en geeft je een enorme energieboost.

De juiste voeding
Een klein beetje wintervet is helemaal niet erg. We hebben in de winter ook vaak juist zin in al die lekkere dingen! Toch gaat ons lichaam blijer worden als je wat meer groene en gezonden producten eet. Eet daarom genoeg wintergroenten, zoals spruitjes en boerenkool. Ook kruidenthee wil vaak helpen. Een kop koffie is heerlijk, maar als de cafeïnerush is uitgewerkt voel je je vaak net zo lusteloos als daar voor.

Zorg voor ontspanning
Druk op werk of school? Zorg dat je door de stressy dagen alsnog genoeg ontspanning krijgt. Ga een keer winkelen of naar de bioscoop. Neem de tijd om jezelf op te doffen en een avond uit te gaan. Hier zul je enorm veel positieve energie uithalen.

Have your say