10 tips tegen puistjes

Puistjes zijn vervelend en je wilt er zo snel mogelijk vanaf. Cosmeticabedrijven spelen hier slim op in; er zijn honderden producten tegen puistjes op de markt. Jammer genoeg werken deze producten vaak minder goed dan ze beloven. Wij geven je 10 tips tegen puistjes die wél werken.

1. Hydrateer je huid
Hydrateer je huid goed met een fijne vochtinbrengende crème. Dit voorkomt de overproductie van talg en helpt je huid te beschermen tegen bacteriën.

2. Niet aan je puistjes zitten
Het is niet altijd even makkelijk, maar het is echt belangrijk om van je puistjes af te blijven.

3. Geen stress
Stress heeft een enorm grote invloed op je huid. Probeer stress daarom zoveel mogelijk te vermijden.

4. Schoon kussensloop
Slaap op een schoon kussensloop. Doe je kussensloop dagelijks, of in ieder geval om de dag, in de was.

5. Wees zacht voor je huid
Scrub en was je huid niet teveel en gebruik geen agressieve producten. Dit droogt je huid uit, waardoor je juist meer last krijgt van puistjes.

6. Niet te veel producten
Als je last hebt van puistjes, ben je misschien geneigd allerlei producten te proberen. Gebruik echter niet van alles door elkaar. Je huid wordt hier nog onrustiger van.

7. Gebruik kleimaskers
Kleimaskers zijn de ideale manier om je huid en poriën goed schoon te maken. Breng wekelijks een kleimaskertje aan om puistjes tegen te gaan.

8. Let op je voeding
Soms zijn puistjes het gevolg van een voedselallergie of intolerantie. Houdt daarom bij wat je eet en kijk of je een verband kan ontdekken tussen je voeding en je puistjes.

9. Wees geduldig
Wat je ook probeert tegen je puistjes, het duurt altijd even voordat je resultaat ziet. Geef je huid te tijd en wissel niet te snel van aanpak.

10. Bezoek een dermatoloog
Blijf je last houden van puistjes? Dan kan je natuurlijk altijd aan bezoekje brengen aan de dermatoloog.

Have your say