Doe uw voordeel met de adviezen van uw bank

Als u meer dan een bepaalde hoeveelheid spaargeld hebt komt u bij veel banken in aanmerking voor Private Banking. Over de vraag “Wat is private banking?” kunnen we kort zijn: u krijgt van de bank een persoonlijke adviseur toegewezen die u helpt om uw vermogen zo verstandig mogelijk te beheren.

U bent niet verplicht om van deze mogelijkheid gebruik te maken, maar het is in de meeste gevallen wel verstandig. Er zijn namelijke diverse voordelen aan private banking verbonden. De belangrijkste voordelen bespreken we hieronder.

Maximaal rendement

Hebt u uw geld op een standaard spaarrekening staan, dan doet u waarschijnlijk uzelf tekort. Voordeel van een standaard spaarrekening is dat u op elk moment over uw geld kunt beschikken, maar het is niet aannemelijk dat u zeer binnenkort al uw spaargeld nodig hebt. Hier een overzicht om de keuze tot al dan niet sparen inzichtelijker te maken.

Als vuistregel moet u over een buffer van drie maandsalarissen beschikken voor noodgevallen. De rest kunt u onderbrengen in allerlei andere spaarvormen. Uw private banker kent uw persoonlijke situatie en de producten van zijn bank, en kan u helpen een combinatie van spaarvormen samen te stellen waardoor u meer rente ontvangt.

Vooruit kijken

Ieder mensenleven verloopt in een aantal fases. Als u de zorg hebt voor kinderen, hebt u met andere inkomsten en uitgaven te maken dan na uw pensioen. Uw private banker kan als geen ander uw financiële levensloop in kaart brengen en adviseren over het evenwichtige gebruik van uw kapitaal in de nabije en verre toekomst.

Blijf kritisch

Uw private banker doet al dit moois natuurlijk niet uit liefdadigheid. Door de voor u aantrekkelijkste financiële producten onder uw aandacht te brengen hoopt hij of zij in de eerste plaats uw kapitaal voor de bank te behouden. Er zijn een aantal aanbieders, waaronder Private Banking staalbankiers.nl. Vaak biedt de concurrentie vergelijkbare producten onder betere voorwaarden. Hier moet u zelf alert op blijven.

Have your say