4 tips voor ontspannen feestdagen

Het hele jaar kijken we er met zijn allen naar uit, maar vaak gaan de feestdagen voorbij in een roes van geregel en bezoekjes. Hoe maak je van de feestdagen een écht rustpunt in het jaar?

Laat je werk los!
Probeer als het kan, je werk even los te laten op de dagen dat je vrij bent. Wanneer je nu je rust pakt, kun je er in het nieuwe jaar met frisse moed weer tegenaan. Neem ook de tijd om de zaken van afstand te bekijken en maak de balans op. Wat ging er goed of niet goed dit jaar en wat wil je volgend jaar verbeteren?

Begin op tijd.
Bereid je voor door een goede boodschappenlijst te maken. Doe bijvoorbeeld grote inkopen die goed houdbaar zijn, ruim van tevoren. Ook shoppen voor cadeautjes kan bijtijds. Je hoeft dan de laatste dagen alleen verse producten zoals groente en vlees in huis te halen. Of maak slim gebruik van boodschappen en cadeautjes bestellen via internet. Zo heb je de dagen ervoor nog even tijd voor jezelf, bijvoorbeeld voor een bezoekje aan de kapper of de schoonheidsspecialiste.

Plan niet alles vol.
Hoe leuk het ook is om zoveel mogelijk vrienden en familie te ontmoeten op deze dagen, plan niet heel je agenda vol. Laat wat ruimte over om eens lekker uit te slapen, en gun jezelf voldoende tijd om de ontvangst van je eigen gasten voor te bereiden.

Het hoeft niet allemaal perfect.
Natuurlijk wil je je gasten verwennen met heerlijk eten en een versierd huis. Maar maak je niet te druk. Echte gezelligheid zit ‘m in een ontspannen sfeer. Durf bijvoorbeeld ook te vragen of je gasten zelf wat zaken mee brengen, zoals een dessert of wat hapjes. Zo is het voor iedereen feest.

Have your say