4 wetenswaardigheden over het trendy zomerdrankje Hugo

Hugo, het trendy zomerdrankje
Hugo is een frisse zomerdrank die we gezien het toenemend aantal verkooppunten en merken behoorlijk trendy mogen noemen. Maar weet je ook wat je drinkt? Met onderstaande informatie zal je al je vrienden versteld doen staan.

Hugo is in 2005 ontstaan naar een idee van de barkeeper Stefan Zanotti, en Thomas Divina,de eigenaar van de Sanzeo wijn- en cocktailbar in het plaatsje Naturns im Vinschgau. Dit is gelegen in het Italiaanse deel van Zuid Tirol waar het mixen van licht alcoholische cocktails erg populair is.

Ingrediënten en serveertips
Hugo is een cocktail die in zijn originele vorm bestaat uit een mix van gemaakt van een 15 cl koude Italiaanse spumante, 100% natuurlijke vlierbloesem en muntextracten, koolzuurhoudend water en 2 cl geconcentreerd citroensap. Hierdoor zitten er geen smaakstoffen, kleurstoffen, en conserveringsmiddelen in.

Hugo drink je altijd ijskoud, lauw is het gewoon niet lekker. Uit de koelkast gehaald vul je een fraai wijnglas met drie tot vier ijsblokjes en schenk de Hugo hierbij in. Desgewenst doe je er nog een paar blaadjes verse munt bij. Behalve decoratief geeft het de smaak een extra oppepper. Ook lekker, een spoom van Hugo met een bolletje citroenijs.

Origineel of imitatie
De originele Hugo is afkomstig van het merk ZADI. Deze naam is een combinatie van de twee eerste letters van de achternamen van de ontwikkelaars. Helaas voor deze mannen hebben ze de naam niet beschermt, waardoor er vele merken het drankje Hugo zijn gaan namaken. Iedere supermarkt verkoopt momenteel zijn eigen merk. Zadi is het duurste merk, maar bedenk dat bij de goedkopere merken de ingrediënten niet 100% natuurlijk zullen zijn. Alles heeft immers zijn prijs.

 

Have your say