5 redenen waarom we vaker honing zouden moeten eten

Honing is niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens heel erg gezond. Vroeger waren de vele voordelen van honing al bekend onder de mensen en werd er veel van geprofiteerd. Nadat het een tijd in de vergetelheid is geraakt, begint honing nu weer steeds populairder te worden. Wij begrijpen waarom.

Wat maakt honing zo gezond?
1. Honing beschermt tegen verschillende ziektes. Het helpt tegen kleine kwaaltjes zoals verkoudheid en keelpijn, maar zelfs ook tegen kanker en hart- en vaatziekten. Dit komt door de antioxidanten en flavonoïdes die honing bevat.
2. Door de enzymen die honing bevat, werkt het goed tegen schimmels en bacteriën. Hierom kan het goed gebruikt worden om wondjes te desinfecteren. Het helpt je huid dan ook meteen om sneller te herstellen.
3. Honing is een natuurlijk pro-biotica die je darmflora helpt in balans te blijven. Honing bevat namelijk ‘vriendelijke’ bacteriën, waaronder verschillende soorten bifidobacteria en lactobacilli.
4. Honing reguleert je bloedsuikerspiegel dankzij de perfecte balans van fructose en glucose. Het zorgt niet voor pieken in je bloedsuikerspiegel en is dus absoluut niet te vergelijken met suiker.
5. Het verhoogt je uithoudingsvermogen en je sportprestaties. Het zorgt er namelijk voor dat je glycogeenvoorraad in je spieren langer op peil blijft.

Honing eten
Ben jij overtuigd van de voordelen van honing en wil je graag dagelijks wat nemen? Dan kan je dat op verschillende manieren doen. Misschien denk je eraan om lekker wat door je thee te roeren, maar dat is helaas niet zo’n goed idee. De hitte zorgt er namelijk voor dat de werkzame stoffen verminderen.

Je kan honing beter oplossen in een glas lauw water, eventueel met wat citroen erdoor. Ook kan je het gebruiken om diverse gezonde tussendoortjes te maken. Of je neemt gewoon dagelijks een lepeltje uit een pot honing. Wil jij jouw honing extra gezond en lekker maken? Roer dan een paar eetlepels kaneel door je pot honing. Kaneel biedt namelijk ook vele gezondheidsvoordelen!

Have your say