5 tips voor een ontspannen vertrek

De zomer is begonnen en veel mensen gaan in deze periode op vakantie. Een vakantie is bedoeld om uit te rusten, maar vaak brengt het geregel voor je vertrek juist een hoop stress met zich mee. Hoe zorg je er nu voor dat je ontspannen en fit vertrekt? Met deze 5 tips in je achterhoofd lukt het zeker.

1. Begin op tijd.

Zorg ervoor dat je minimaal een week van tevoren je reisbescheiden en paspoort gereed legt. Zo weet je zeker dat dit in ieder geval geregeld is. Ga je naar een land waar niet met euro’s betaald wordt? Wissel dan bijtijds geld bij je bank of een grenswisselkantoor, zodat je niet in de problemen komt wanneer je niet direct een pinautomaat vindt bij aankomst.

2. Gun jezelf wat ruimte.

Uiteraard wil je voor je vakantie nog zoveel mogelijk regelen op je werk. Houd echter wel wat ruimte over tussen je laatste werkuurtjes en je vertrek. Zo voorkom je dat je overhaast vertrekt en zaken vergeet. Nog beter is het een dagje van tevoren vrij te nemen zodat je je werk ├ęcht kunt loslaten en alvast in vakantiestemming kunt komen.

3. Neem niet teveel mee.

Maak het jezelf makkelijk en neem alleen de meest noodzakelijke dingen mee op vakantie. Dat zijn vooral zaken die in het buitenland niet verkrijgbaar zijn of juist bijzonder duur zijn. Zaken waarvan je nu denkt dat je ze toch niet nodig zult hebben, kun je beter thuis laten.

4. Kondig je vertrek aan.

Laat goede vrienden, familie en zakelijke relaties duidelijk weten wanneer je weg bent. Zo voorkom je dat je tijdens je reis en verblijf continu gestoord wordt. De telefoon mag ook rustig een paar uurtjes uit.

5. Verwen jezelf.

Op vakantie wil je er natuurlijk graag op je best uitzien voor jezelf en voor een eventuele geliefde. Maak daarom bijtijds een afspraak met de kapper, pedicure of schoonheidsspecialiste zodat je verzorgd aan je reis en je welverdiende vakantie begint.

Have your say