Afvallen met citroen

Met de zomer in zicht willen veel mensen een paar kilo afvallen om er goed uit te zien in bikini of zwembroek. Citroen is een veelgebruikt hulpmiddel om succesvol af te vallen.

Citroen is een superfood
Superfoods zijn producten die veel belangrijke stoffen bevatten en die het lichaam helpen om gezond te zijn. Citroenen hebben méér dan 10 gezonde eigenschappen en zijn daardoor een betaalbaar superfood! Zo zitten citroenen boordevol vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Daarnaast zit in citroen het stofje pectine dat het hongergevoel vermindert. Van citroenen wordt gezegd dat ze ontstekingen verminderen, de bloeddruk verlagen en de stemming verbeteren.

Het Master Cleanse dieet
Beyoncé maakte dit dieet wereldberoemd. Zij gebruikte dit strenge dieet om snel af te vallen voor de film Dreamgirls. Het Master Cleanse dieet bestaat uit het drinken van water met citroensap en ahornsiroop. Dat is geen aanrader, want als je weer begint met “gewoon” eten en drinken zullen de verloren kilo’s meteen weer terugkomen.

Het gezonde citroendieetlemons on lemon tree in nature
Afvallen met citroen kun je op veel lekkere en gezonde manieren doen:

  • Maak je eigen ice tea door thee te zetten en aan de afgekoelde thee citroensap toe te voegen.
  • Pers enkele schijfjes citroen uit en doe het sap in koud of lauw water. Dit werk erg dorstlessend en is goed voor de werking van je darmen.
  • Voor een frisse smaak aan je salade sprenkel je wat sap over de salade heen.
  • Als smaakmaker bij een gezonde barbecue kun je zelf tzatziki met citroensap maken
  • Je kunt een lekkere smoothie maken met vers citroensap. Gebruik hiervoor eventueel ook een aantal andere superfoods, zoals Goji bessen, biologisch cacao poeder, Chiazaad, biologische kokosolie, boerenkool of avocado

Wie geen citroen lust kan nog altijd citroenpillen kopen, de werking ervan is hetzelfde alleen de prijs is hoger.

Have your say