Airconditioning installeren

Heb je het idee dat het altijd te warm is in je huis tijdens een warme zomer? Dit kun je voorkomen door te kiezen voor airconditioning. Deze hoef je niet direct door een extern bedrijf te laten installeren. Een airconditioning installatie kun je namelijk prima zelf voltooien door middel van een stappenplan.

De eerste stappen

In het doorlopen van een aantal gemakkelijke stappen kun je genieten van een optimale temperatuur in huis. Bepaal in eerste instantie de binnenunit en de buitenunit. Deze moeten niet te ver uiteen liggen. De leidingen die met een airco worden geleverd, zijn namelijk maar 3 of 4 meter lang.

De stap die je nu kunt zetten om airconditioning te installeren is het monteren van beugels. De airconditioning moet tegen een vlakke wand geplaatst worden. Het is belangrijk dat de ophangbeugel waterpas hangt. Daarna kun je een gat boren met een diamantboor. Deze is uitstekend te gebruiken voor steen en beton. Je moet altijd schuin naar beneden boren. Het is namelijk belangrijk dat de condens de mogelijkheid krijgt om door de leiding naar buiten te gaan.

Schakel de een erkende monteur in

De buitenunit moet op een plaats komen waar hij voldoende lucht kan aanzuigen. Nadat je de montageplaat voor de binnenunit hebt gemonteerd en je hebt de leidingen aangebracht, dan is het belangrijk om een erkende monteur in te schakelen. Het aansluiten van de leidingen op de binnenunit en het systeem vullen met koudemiddel mag je namelijk niet zelf doen. Dit moet je in orde laten maken door een erkende monteur.

Een snelle installatie van de airconditioning is zo prima geregeld. Het geeft weinig rotzooi en je hebt daarnaast ook nog eens een prima temperatuur in je huis. Hoe prettig wil je het hebben?

Have your say