Met de auto door Limburg

Het meest heuvelachtige gebied van Nederland, met de mooiste landschappen en vergezichten. Van prachtige oude stadjes rijd je zomaar weer door de natuur, op plekken waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan.

Limburg is de langste provincie van Nederland, en biedt tal van bezienswaardigheden. Een auto is dus zeker aan te raden als je de verschillende bezienswaardigheden wilt bezoeken die gelegen zijn door heel Limburg. Zo kunt u bijvoorbeeld starten met uw rondrit in de prachtige hoofdstad. Hier kunt u een auto huren bij autoverhuur Maastricht om vanuit Maastricht verder te gaan door het prachtige zuiden van ons land. Hieronder volgt een kort overzicht van een aantal bezienswaardigheden in Limburg.

Bezienswaardigheden
Tijdens uw trip door het zuiden van het land kunt u natuurlijk niet ontkomen aan het prachtige drielandenpunt waarvandaan u prachtige foto’s kunt maken van de natuur. Daarnaast is en blijft het plaatsje Valkenburg een van de meest toeristische stadjes van ons land. Alleen al in Valkenburg vindt men meer dan 10 verschillende bezienswaardigheden, waaronder het kasteel en een luxe kuuroord.
Een bezoekje aan een van de eeuwenoude mijnen is natuurlijk ook iets wat u niet kunt missen tijdens uw prachtige tocht door het mooie Limburg. Daarnaast kunt u ook 365 dagen per jaar skiën op de grootste binnenpiste van de Benelux! Voor meer informatie over een heerlijk dagje skiën kunt u terecht bij Snowworld Landgraaf.

Musea
Limburg biedt tal van musea; waaronder het Thermenmuseum in Heerlen. Dit museum werd in 1940 ontdekt en bleek een oud belangrijk gebouw te zijn van de Romeinen. In dit museum vindt u de resten van dit gebouw. Door middel van een brug loopt u als het ware over de opgravingen heen.

Have your say