Badkamertrends 2014

In een maatschappij die steeds gejaagder wordt, kunnen we de badkamer steeds vaker beschouwen als een oase van ontspanning en rust in ons drukke leven. Ontspanning vinden we namelijk toch steeds meer in ons eigen huis, bijvoorbeeld in bad. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor de inrichting van onze badkamers die steeds luxer en duurzamer wordt. Welke trends zien we op badkamergebied voor komend jaar?

Ontspanning en luxe
We zagen het de laatste jaren al opkomen en de grote tegels zijn ook dit jaar niet weg te denken uit de badkamer. Grote tegels zijn niet alleen mooi, ook het optische effect kan een kleine badkamer doen aanvoelen als een paleisje. Andere trends die we zien op het gebied van badkamers is het luxer worden van de apparatuur. Zo worden bijvoorbeeld sauna’s, regendouches en whirlpools steeds vaker onderdeel van de moderne badkamer. Luxe lijkt daarmee een steeds belangrijker thema te worden.

Design in de badkamer
Naast het gebruik van grote tegels vinden we in 2014 ook steeds vaker design meubelen in de badkamer terug. Een bad is vaak niet meer alleen een bad, maar ook een kunstobject. Ook bij het ontwerpen van wastafels wordt niet meer alleen aan de praktische maar ook aan de esthetische functie gedacht. Steeds vaker worden baden, wastafels en spiegels namelijk uitgelicht met behulp van LED lichten om een sfeervolle badkamerervaring te creƫren.

Gemak en comfort
In 2014 gaan we ook de opmars van techniek in de badkamer zien. Steeds vaker worden moderne technieken ingezet om het gemak en comfort in de badkamer te verhogen. Bijvoorbeeld in de slimme badkamerkranen die we dit jaar steeds vaker zullen gaan zien. Met behulp van een touchpad is het bij deze kranen bijvoorbeeld mogelijk om de waterstroom naar wens in te stellen. Dit maakt de badkamerervaring nog makkelijker en comfortabeler.

Bron foto: Welke.nl

Have your say