Bagageregels: hoe zit dat nu precies?

Je hebt besloten gebruik te maken van een vliegreis om aan te komen op een specifieke bestemming. Je zult internationaal vliegen. Nu is het tijd voor inpakken. Broeken, shirts, zonnebril of schaatsen… wat neem je mee en beter: wat laat je thuis? Hoeveel mag een persoon meenemen in het vliegtuig, wat is toegestaan en wat niet? Er bestaan een aantal bagageregels waar je rekening mee moet houden. Deze vind je onder andere terug op kofferweb, maar ook hier noemen we deze voorwaarden op een rijtje, zodat jij weet wat je wel of niet mee kunt nemen tijdens de reis.

Voorwaarden van ruimbagage

Ruimbagage is alle bagage die buiten de handbagagelimiet valt. Handbagage betreffen de spullen die je meeneemt in je handtas of koffer, welke je bij je houdt naast of onder je stoel in het vliegtuig. De bagage die je achterlaat ter berging in het vliegtuig, heet dus ruimbagage. Deze moet aan een paar voorwaarden voldoen. Zo mag je maximaal vijf stuks ruimbagage per persoon meenemen. Het totaalgewicht van deze bagage mag maximaal 50 kilogram zijn, wederom per persoon gerekend. Ook mag het totaalgewicht van één koffer of tas maximaal 32 kilogram bedragen.

Reizen met een baby

Wanneer je reist met een baby, zijn er een paar aangepaste regels. Zo mag je bijvoorbeeld een opvouwbare buggy meenemen tot een gewicht van maximaal 7 kilogram. Ook mag je kosteloos een babysitje meenemen, want de veiligheid van uw baby staat voorop.

Wat mag mee?

De ruimbagage mag uit een aantal dingen bestaan. Zo mag je een koffer, draagtas of rugzak meenemen. Ook elektrische huishoudelijke, hanzame apparaten zoals een scheerapparaat of een föhn zijn toegestaan. Tevens muziekinstrumenten kunnen worden ingepakt en zo ook Nordic Walking poles. Andere vakantiebagage mag je ook nemen, zoals bijvoorbeeld een grote strandparasol.

Extra kosten

Wanneer je ervoor kiest ruimbagage mee te nemen, maak je gebruik van een zogenaamde extra dienst. Hieraan zijn kosten verbonden. Je kunt de plaats voor ruimbagage eenvoudig direct kopen tijdens het boeken van het ticket voor de vlucht. Kijk dus van te voren goed wat je wel en niet wilt meenemen, hoeveel dit zal wegen en wat het bedrag voor jouw ruimbagage zal zijn.

Have your say