Beauty trend: Sproeten

Je houdt het niet voor mogelijk maar sommige trends zie je echt niet aankomen. Zo is het in de make-up wereld nu de trend om modellen op te zadelen met nep-sproeten. Als je van jezelf sproeten hebt heb je ze misschien jarenlang vervloekt en heb je geprobeerd ze met make-up te verbergen en met citroen uit te bleken. Of misschien heb je ze geaccepteerd en ben je gaan inzien dat die sproetjes eigenlijk heel leuk zijn en pit geven aan je gezicht. Mannen zijn er dol op in elk geval. Maar om nu expres sproeten op je snuit te tekenen?

Sproeten maken jeugdig
Het is een feit dat sproeten een jeugdige uitstraling geven. Er worden zelfs allerlei vrolijke en brutale eigenschappen aan toegedicht. Maar hé, we hebben het hier over pigmentverschuiving, niet meer en niet minder. Hoe kan dat invloed hebben op je karakter? Hoe het ook zij, de cosmetica goeroes (niet de eerste de besten maar de visagisten van top modehuizen) zijn het met elkaar eens: heb je van jezelf geen sproeten, dan teken je ze maar.

Het is de vraag of deze trend doorzet. Mocht je het willen proberen en er niet uit willen zien alsof je geschminkt bent als Pippi Langkous, kies dan voor een wenkbrauwpotlood in een niet te donkere kleur en zet een paar lichte stipjes op en rond de neus.

Have your say