Betoverend Boedapest

Een citytrip naar Boedapest staat al lang op onze to-do list. Een koppel vrienden blijkt het perfecte reisgezelschap. Een lente, zomer of herfst midweek is ideaal voor een bezoek aan de elegante stad aan de Donau.

De vliegreis is snel geboekt (tip: boek goed op voorhand dat zijn de tickets zeer betaalbaar) en we huren een appartement pal in het centrum van de stad. Zo citytrippen we op ons ritme en vooral, zo praten we heerlijk bij in onze keuken bij smakelijke take-away Italiaanse en Thaise maaltijden (toegegeven, we zijn geen fan van de Hongaarse keuken)

What to do?
Keuzestress! Onze top 3 op een rijtje.

Met stip op 1: het Széchenyibad.
Bereid je voor op een namiddag nostalgie. Het oudste bad van Boedapest trekt vooral vaste Hongaarse klanten maar ook toeristen die op zoek zijn naar een paar uurtjes kuren in een traditioneel kader. De behandelingen zijn authentiek, je kan ook gewoon genieten van de buitenbaden met het warme, thermische water. Vergeet je handdoek en je badmuts niet, dan kan je baantjes trekken in het sportbad. Kinderen zijn toegelaten, maar je ziet er opvallend weinig.

Tip 2: met de kabelspoorweg naar het kastelendistrict.
Via een antieke raillift bereik je het kastelendistrict, aan de Boeda kant van de stad. Dit is de beste plek om foto’s te nemen van het majestueuze parlementsgebouw en de bekende kettingbrug op de Pest kant van de stad. Je kan er heerlijk rustig wandelen. Er zijn interessante museums. En je loopt gemakkelijk door naar het Vissersbastion en de charmante oude stad, waar de perfecte lunchadresjes te vinden zijn.

To Do 3: ruïne bars
Duik in het typische nachtleven en bezoek een ruïne bar in vervallen, oude gebouwen. Google maar eens naar Szimpla Kert of Anker’t. Alleen te beleven in Boedapest.

Have your say