Buenos Aires, een topbestemming in Zuid Amerika

Verbluffende architectuur, een kosmopolitische uitstraling, modieus en stijlvol, cafés en restaurants op bijna elke straathoek en een bevolking die warm, maar een tikkeltje arrogant is. Geen wonder dat Buenos Aires het Parijs van het zuiden wordt genoemd.

Culturele hotspot

Buenos Aires is een culturele hotspot en een must voor de mondaine wereldreiziger. De theaters op de Avenida Corrientes trekken bezoekers van over het gehele continent. Het beroemde operahuis Colón staat bekend als één van de beste concertzalen op aarde en nergens ter wereld vind je zo veel boekwinkels als hier.

Tango

Naast alle andere kunstuitingen staat Buenos Aires natuurlijk vooral bekend om de tango. De dans met zijn sensuele bewegingen stond ooit bekend als te uitdagend en te provocerend. Inmiddels is hij door UNESCO uitgeroepen tot cultureel werelderfgoed en kun je er overal in de stad van genieten. In cafés, restaurants, theaters, maar ook in de vele parken en op straat. Als je zelf een poging wilt maken, kun je je wenden tot een van de vele tango-scholen. Let op, het is zeker géén gemakkelijke dans!

Heb je even genoeg van al die cultuur en de hectiek van de metropool? Dan kun je tot rust komen in de bossen van Palermo: het 370 hectare grote park in het midden van de stad. Haal bij een kraampje een broodje worst (choripan) of een authentiek stuk gebraden Argentijns rundvlees (asado) en laat het leven aan je voorbij trekken.

Voor elk wat wils

Het authentieke San Telmo, het chique Recoleta (de wijk waar Máxima opgroeide), het mondaine Puerto Madero of het bruisende Palermo, er is van alles te ontdekken in Buenos Aires. Of je nu liefhebber bent van geschiedenis en bouwkunst, dans en muziek, of gewoon lekker wilt eten en uitgaan: de stad biedt je een ervaring die je je leven niet vergeet!

Have your say