De leukste watersporten voor het hele gezin

Wilt u graag een dagje eropuit met het hele gezin en actief iets ondernemen? Wat dacht u ervan om tijdens de zomer lekker met z’n allen te gaan watersporten? Met uw gezin gaan watersporten is leuk, gezond, actief en draait om het samenzijn van de familie.

Zeilen

Dit is een recreatieve bezigheid wat met het hele gezin ondernomen kan worden. Een paar zeer bekende wateren waar frequent gezeild wordt, zijn het Ij, het Ijsselmeer en het Markermeer. In Nederland zijn ook vele recreatieplassen, waar prima gezeild kan worden. In vele plaatsen is een is een zeilboot(tje) te huren. Om zelf de zeilboot te mogen besturen, moet er natuurlijk wel een geoefende zeiler aanwezig zijn.

Het is ook heel leuk, om een speciaal familie zeilarrangement te boeken. Op het Ijsselmeer en het Markermeer varen regelmatig klippers uit, die een rondvaart maken langs bekende havenplaatsjes, zoals Hoorn, het Pampus eiland, Volendam en Batavia Lelystad. Deze arrangementen zijn geheel verzorgd; koffie, thee en versnaperingen worden geserveerd. En vaak mogen de kinderen ook nog eens “meezeilen.”

Waterskiën

Dit is natuurlijk supersportief om te doen met het hele gezin. Geweldig om dit op zee te kunnen doen, maar het is ook mogelijk op vele recreatieplassen. Bij de ANWB kunt u een speedboot én waterski’s huren.

Andere vormen van waterrecreatie

Er zijn ook nog andere watersporten en recreatieve bezigheden, die u met uw familie kunt ondernemen. U kunt bijvoorbeeld een roeibootje huren of gaan windsurfen. Of om het simpel te houden ‘gewoon’ gaan zwemmen. Zwembaden genoeg hier in Nederland. Het is ook een idee om activiteiten met elkaar te combineren. Gooi eens een hengel uit vanaf de boot of wissel het surfen eens af met een zwempartij.

Mogelijkheden genoeg om met uw hele gezin gezond, sportief en saamhorig bezig te zijn.

Have your say