De mooiste zomerfestivals van 2014

De zomer van 2014 staat weer bijna voor de deur en dat betekent dat er ook weer plaats is voor diverse vrolijke muziekfestivals. Zeg nu zelf, wat is er fijner dan op muziek dansen, in een zonnige omgeving, met allemaal gezellige en vrolijke mensen om je heen? Het is daarom belangrijk dat je op de juiste festivals aanwezig bent en je samen met je partner of vrienden een gezellige tijd met elkaar kunt doorbrengen!

Lowlands
Lowlands is een van de grootste festivals in Nederland die in de zomer wordt georganiseerd. Het festival vindt plaats op het evenemententerrein bij Walibi in Biddinghuizen. Er treden talloze bands op verschillende podia op. Ook is er ruimte voor een stukje cultuur en literatuur tijdens het festival. Uiteraard kun je er prima je tentje opzetten. Dit jaar wordt het festival gehouden van 15 tot en met 17 augustus 2014.

Pinkpop
Pinkpop is een ander groot festival in Nederland. Het wordt gehouden tijdens het Pinksterweekend van 7 tot en met 9 juni 2014. Dit jaar treden er wereldberoemde acts op. Wat dacht je van John Mayer en Metallica? Maar ook de wereldberoemde Rolling Stones zullen dit jaar het hoofdpodium betreden van Pinkpop. De Nederlandse Shirma Rouse, bekend van onder andere The Voice of Holland en werkzaam als achtergrondzangeres bij Anouk, mag zelfs samen met de Rolling Stones optreden, evenals het Utrechtse pop koor Dekoor. Het belooft in zijn geheel een waar spektakel te worden!

Concert at Sea
Op 27 en 28 juni 2014 vindt Concert at Sea plaats op de Brouwersdam in Zeeland. Artiesten die dit jaar optreden zijn onder andere Alain Clark, Nielson en Niels Geusebroek. Maar ook grote namen als Ilse de Lange, Caro Emerald en De Dijk betreden het podium bij Concert at Sea. Stel je eens voor hoe fijn het is om optimaal te genieten van de muziek en diverse andere optredens, terwijl je omgeven bent door zon, zee en strand?

Gay Pride 2014
Je hoeft geen homo, lesbo of transgender te zijn om deel te kunnen nemen aan de Gay Pride 2014 in Amsterdam. Het is een vredelievend feest waar iedereen op afkomt. Verdraagzaamheid en tolerantie staan volop centraal. Beroemd is natuurlijk de Canal Parade. Het festival begint op 26 juli 2014 en stopt op 3 augustus 2014. Voor een kleurrijk en enigszins roze gekleurd festival, kun je op de Gay Pride uitstekend terecht.

Have your say