Drie bespaartips voor in de winter!

Drie bespaartips voor in de winter!

Het wordt steeds kouder buiten en dus gaat de verwarming weer aan. De winter is wat betreft energieverbruik dan ook een veel duurdere periode dan de warme zomer. Om de kosten toch niet de pan uit te laten rijzen, geven wij je drie bespaartips waarmee je de winter zo goed mogelijk door komt!

Tip 1: Maak gebruik van de kou
De kou is wellicht niet je beste vriend, maar je kunt er zeker handig gebruik van maken! Met temperaturen zo rond het vriespunt kun je namelijk prima allerlei voedingsproducten buiten bewaren. Dit scheelt weer voor je koelkast, die je bij koude temperturen in feite helemaal niet nodig hebt. Stop alles netjes in plastic tassen of dozen en zet het in de tuin of op het balkon. Stekker uit de koelkast en klaar is kees!
De lage temperaturen zijn ook erg handig voor wanneer je de vriezer wilt ontdooien; de producten blijven immers prima een nachtje goed als het buiten vriest!

Tip 2: Verlichting
Het wordt later licht en eerder donker. Dit betekent automatisch dat we veel sneller een lamp aanzetten! Door te kiezen voor spaarlampen of LED-verlichting, kun je al aardig wat besparen. Maar je kunt natuur ook een tijdschakelaar gebruiken, zodat de verlichting niet onnodig aan blijft staan.

Tip 3: Een dikke trui
Het is raadzaam om, voordat je de verwarming besluit hoger te zetten, eerst een trui of vest aan te trekken. Heb je het na een paar minuten nog steeds te koud? Draai dan pas de verwarming ietwat bij. Ook kun je de thermostaat instellen, zodat deze zelf weet wanneer de temperatuur wat hoger of wat lager moet. Zo voorkom je dat de verwarming onnodig hoog staat en je dus onnodige kosten maakt.

Have your say