Drie manieren om stinkende schoenen weer lekker fris te laten ruiken

Zelfs als je niet overdadig veel last hebt van zweetvoeten is de kans groot dat je schoenen na verloop van tijd niet meer zo lekker fris ruiken als op het moment dat je ze in de winkel kocht, Dat is eigenlijk niet zo verwonderlijk want het materiaal waar de meeste schoenen van gemaakt zijn absorbeert tijdens het dragen doorlopend zowel vocht als geur. Wil je graag van de onprettige geur af die je schoenen afgeven dan zijn daarvoor een aantal beproefde oplossingen die een stuk goedkoper zijn dan bijvoorbeeld de geurvreters die je in de winkel kunt kopen.

Kattenbakkorrels

Deze methode zal vooral in de smaak vallen bij diegenen die één of meer katten als huisdier heeft. De kans is levensgroot dat je in dat geval namelijk al een effectief middel in huis hebt om de vervelende geur uit je schoenen te verdrijven. De korrels die je gebruikt om de kattenbak mee te vullen zijn per slot van rekening gemaakt van een materiaal wat zowel het vocht als de geur van de uitwerpselen van je huisdier absorbeert en dus heeft het een zelfde effect op de geur en het vocht in je schoenen.

Voor het beste resultaat doe je de kattenbakkorrels in een sok of een panty die je vervolgens dichtknoopt. Daarna leg je het volledige pakketje in de schoen. Om het beste resultaat te kunnen bereiken moeten de kattenbakkorrels voor een periode van 24 uur hun werk kunnen doen in de schoenen.

Maak je eigen mix

Met behulp van een aantal ingrediënten die in menig keukenkastje klaarstaan kun je ook je eigen anti-vocht-en-geur-product samenstellen. De mix dient in dat geval te bestaan uit 3 eetlepels zuiveringszout, 1 eetlepel maizena en 5 druppels theeboomolie. Na het goed mengen van de drie ingrediënten strooi je het eindresultaat ’s avonds royaal in de geurende schoenen. De poeders zullen dan hun vochtabsorberende werk doen terwijl de olie de bacteriën doodt die de vervelende geur veroorzaakt. Uiteraard moet je ’s morgens niet vergeten de poeder uit je schoenen te schudden voordat je ze weer aantrekt.

IJskoude anti-vies

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudige methode om je schoenen van nare geurtjes te ontdoen. Je moet daarvoor wel beschikken over een vriezer of een koelkast met vriesvak. Verpak je schoenen in een plastic zak en leg ze vervolgens een nachtje in de vriezer. De ijzige kou waar je schoenen mee geconfronteerd worden zorgt ervoor dat ze de volgende morgen weer helemaal fris ruiken.

Have your say