Een dagje naar Amsterdam

Wil je graag eens een oer-Hollands uitstapje maken? Maak dan een leuke dagtrip naar Amsterdam. De hoofdstad van Nederland heeft ongelofelijk veel moois in petto voor een leuk dagje weg. Ik heb de leukste bezienswaardigheden van Amsterdam voor jou op een rijtje gezet.

Ronddolen in het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het belangrijkste museum van Nederland. Je vindt hier diverse meesterwerken uit de 17e eeuw. Een aanrader wanneer je dol bent op de geschiedenis en cultuur van Nederland.

Het Anne Frank huis: een indrukwekkende ervaring

Een indrukwekkende ervaring kun je opdoen door een bezoek te brengen aan het Anne Frankhuis aan de Prinsengracht. Dit Joodse meisje is wereldwijd bekend geworden vanwege haar dagboek. Het Anne Frank huis trekt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers.

Je kunt dit combineren met een bezoek aan de Hollandsche Schouwburg. Voorheen was het een theater, maar later werd het een deportatieplaats. Het is nu een gedenkplaats geworden waar je kunt zien hoe het er vroeger aan toe ging.

Een rondvaart door de grachten van Amsterdam

Er zijn diverse mogelijkheden om een rondvaart te maken door de grachten van Amsterdam. Een aanrader wanneer je Amsterdam van een andere kant wilt leren kennen. Je kunt het ook exclusiever aanpakken door met de Pannenkoekenboot over het IJ te varen. In 75 minuten tijd kun je genieten van een prachtig uitzicht en tegelijkertijd genieten van de lekkerste pannenkoeken.

Een Baantje Speurtocht door Amsterdam

Wie kent de boeken van Baantjer niet? Treed daarom in de voetsporen van inspecteur De Cock en ervaar zelf hoe het is om door de Warmoesstraat te lopen. Doe met elkaar verschillende opdrachten en los diverse criminele zaken op.

Wil je de drukte ontvluchten, kom dan tot rust in het Vondelpark. Kortom, genoeg leuke activiteiten om te ondernemen tijdens een dagje weg naar Amsterdam!

Have your say