Een historisch uitje in Hoorn

Een bezoek aan Hoorn is met name interessant vanwege de diverse bezienswaardigheden en attracties die er voor zorgen dat je een stap terug in de tijd maakt. Bezoek bijvoorbeeld de binnenstad om een beeld te krijgen van Hoorns roemruchte 17e eeuwse VOC verleden. Een bijzondere rit met de Museumstoomtram neemt je mee naar de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. Daarnaast is Hoorn een fijne plek om heerlijk een dagje te winkelen.

Sporen uit de Gouden Eeuw

Hoorn was in de Gouden Eeuw een belangrijke havenstad voor de VOC (Vereenigde Oostindische Compagnie). De karakteristieke oude Hoornse haven in de binnenstad was de vertrekplaats voor veel van de VOC handelsschepen. In en rondom de haven staan nog diverse bouwwerken die stammen uit de VOC tijd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de oude pakhuizen en de Hoofdtoren. In de haven liggen daarnaast ook diverse prachtige monumentale schepen.

Een unieke ervaring

Ga terug in de tijd en maak een rit met de Museumstoomtram. Deze oude stoomtram rijdt in het zomerseizoen van Hoorn naar het nabijgelegen Medemblik. Tijdens deze unieke en onvergetelijke rit geniet je onder andere van het mooie, bloemrijke Westfriese landschap.

Winkelen

De oude en gezellige binnenstad is onder bezoekers van Hoorn ook een erg geliefde plek om een dagje te gaan winkelen. De winkelstraten staan vol met bijzonder winkeltjes die zich veelal hebben gevestigd in monumentale panden, zoals bijvoorbeeld de pakhuizen.

Have your say