Een mogelijke manier om jezelf te bevrijden van problemen

Iedereen heeft problemen en ziet deze het liefst zo snel mogelijk opgelost. Soms gaat dit snel, soms kan het jaren duren voordat iets opgelost is. Ook problemen met onze gezondheid zijn erg vervelend. Dit kan een klein kwaaltje zijn zoals hoofdpijn, maar ook een echte ziekte kan het leven erg belemmeren. Er is nu een manier waarmee je jezelf kunt bevrijden van allerlei soorten problemen. Denk aan bevrijding van onder andere emotionele problemen.

EFT
EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. Dit is een methode die officieel uit Amerika komt en daar op dit moment razend populair is dankzij de goede werking. Het fijne is dat EFT mogelijk is voor iedereen en eigenlijk kan het niet fout gaan. Je kunt niet alleen afkomen van die vervelende hoofdpijn, maar ook psychische problemen zoals het hebben van paniekaanvallen.

Hoe ga je te werk?
EFT werkt met accupuntuurpunten. Je begint met het bedenken van jouw probleem. Vervolgens ga je op de punten tikken met jouw wijs- en middelvinger. Er zijn veel verschillende plekken waar je zou kunnen tikken, maar een aantal zijn belangrijk en veelvoorkomend. Begin met tikken op het hoofd en tik op dezelfde plek telkens zeven keer.

Vervolgens tik je aan de binnenkant van de wenkbrauw en hierna vlak naast het oog, aan de kant van jouw oor. Ga verder door vlak onder het oog te tikken en tik hierna onder de neus. Doe dit op het punt tussen de lippen en de neus. Ten slotte tik je nog zeven keer op de kin en zeven keer aan de binnenkant van het sleutelbeen.

Wat je moet zeggen
Tijdens het tikken, is het de bedoeling dat je zegt wat het probleem is. Een voorbeeld hiervan is ‘ondanks mijn paniekaanvallen in de supermarkt, accepteer ik mijzelf volledig.’ Vooral het punt van de acceptatie is belangrijk! Ook is het erg belangrijk om specifiek genoeg met het probleem om te gaan. Door alleen te zeggen dat je paniekaanvallen hebt, zal het niet worden opgelost.

Je kunt ook kiezen voor EFT therapie, waarin je goed begeleid wordt. Het fijne aan EFT is dat het snel werkt waardoor problemen snel opgelost kunnen worden. Tik dagelijks twee tot drie keer en merk binnen korte tijd verschil. Let op: verwacht niet dat het probleem na een dag verdwenen is.

Have your say