Een trip maken naar Antwerpen

Bourgondisch genieten in Antwerpen

Wanneer je een groot liefhebber bent van de Bourgondische levensstijl, maar je wilt er niet te ver voor reizen, dan kun je prima beginnen door een bezoek te brengen aan Antwerpen. Tijdens je verblijf in deze havenstad, zul je er al snel achter komen dat je voor een Bourgondische levensstijl helemaal niet naar Frankrijk hoeft. Vanuit Nederland ben je zo in Antwerpen en kun je volop genieten van alles dat deze stad jou te bieden heeft. Laat mij je mee nemen naar een aantal hoogtepunten en bezienswaardigheden van Antwerpen.

Lekker eten in Antwerpen

Antwerpen heeft talloze restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. De keuken in Antwerpen is zeer uitgebreid. Of je nu Grieks, Argentijns, Frans of Italiaans wilt eten, het kan allemaal! Je moet in elk geval de Vlaamse frieten hebben geprobeerd. Andere typische culinaire hoogtepunten van Antwerpen zijn bijvoorbeeld de overheerlijke bonbons. Er zijn talloze boetiekjes te vinden in Antwerpen waar je deze bonbons kunt krijgen. Maar ook de kersenwafels met slagroom zijn een echte aanrader. Heerlijk om van te genieten tijdens een wandeling langs de havens van de stad.

Maak een historische standswandeling

Wil je een indruk krijgen van de stad Antwerpen, dan kun je dit het beste doen door een historische stadswandeling te maken door het oude centrum. De Grote Markt bijvoorbeeld is een echte aanrader. Maar je moet natuurlijk ook in de dom van Antwerpen zijn geweest. Een prachtige kerk waar je uitstekend tot rust kunt komen en bijvoorbeeld een kaarsje kunt branden. Breng ook zeker een bezoek aan de vele Joodse juwelierswinkels. Diamanten zijn namelijk volop verkrijgbaar in Antwerpen. Daar is de stad ook bekend om geworden. Je kunt dit combineren door een bezoek te brengen aan het Diamanten Museum. Dit museum ligt bijna naast het Centraal Station van Antwerpen.

Winkelen in Antwerpen

Antwerpen is natuurlijk de ideale stad om te gaan shoppen. De Meir is de grootste en bekendste winkelstraat in Antwerpen. Er zijn diverse luxe winkels te vinden van merken zoals Louis Vuitton En Gucci. Daarnaast zijn er ook veel kleine boetiekjes te vinden waar je bijvoorbeeld streekproducten kunt kopen, zoals chocola en kant. Wanneer je toch aan het shoppen bent, dan kun je dit prima combineren met een bezoek aan het Mode Museum. Je kunt daar kennis maken met het kloppende hart van Belgiƫ, wanneer het gaat om mode. Voldoende redenen om Antwerpen snel eens te bezoeken!

Have your say