Een weekendje weg

Vaak lees je of hoor je dat iemand even een weekendje naar Riga, de hoofdstad van Letland is geweest. Het wordt gehandeld als een moderne, super trendy stad waar veel gefeest kan worden.

Anders?
Is dat feesten de bedoeling dan is Riga dus the place to be. Even een weekendje weg kan echter ook relaxend en cool zijn zonder naar Letland te moeten reizen. Een stad die wereldberoemd is, Nederlandse kenmerken heeft en niet zo maar opkomt als een trendy stad. Toch biedt Liverpool heel veel en nog iets extra’s. De stad die bekend werd door zowel de Beatles als de Mersey sound is een bezoek zeker waard.

Yellow Submarine
De hele wereld zingt mee wanneer Yellow Submarine te horen is, maar wie heeft er al in de Yellow Submarine gezeten? Of wie heeft al eens een wandeling gemaakt in Penny Lane -ja bestaat echt- of naast Eleanor Rigby gezeten? Natuurlijk kun je ook de Cave bezoeken waar alles ooit begon.
Stap op de Ferry cross the Mersey en beleef het lied van Gerry and the Pacemakers. Ga je naar een wedstrijd van Liverpool kijken dan kom je echt in ‘We never walk alone’ terecht, het lied dat de wereld rond ging en gaat.

Vertier
Maar dat is lang niet alles. Liverpool is de stad die genoemd is naar de Lever ofwel de aalschover. Die door de handel verbonden was met Nederland. Een wandeling door het Albert Dock laat iets van de vroegere grootheid van de stad zien. Dit is een deel van het werelderfgoed dat er te zien is.
Je kunt er shoppen, heerlijk genieten van een van de prachtige pubs, lekker eten zoals in het Indiaas restaurant Maharadja of ’s avonds het centrum en de pubs en disco’s bezoeken. Voor iedere leeftijd is er aanbod.

Machtig
Dat Liverpool ooit machtig was kun je aan de enorme gebouwen zien zoals de kathedraal of het stadhuis. Maar wat echt machtig is, is als het je lukt een optreden van de New Beatles bij te wonen. Alsof de tijd stil staat. Een aaneenschakeling van de oude rockers van de Fab 4, tot aan Help. Alles in de zaal beweegt, want daar kan niemand bij stil blijven zitten. Je hebt werkelijk het gevoel dat het ze echt zijn. Dat John, George, Paul en Ringo nog steeds samenwerken en die prachtige muziek maken die wij allemaal kennen. Een fantastische belevenis.

Have your say