Er gaat niets boven Groningen!

De titel zegt het al: Er gaat niets boven Groningen. Deze slogan is al jaren bekend voor deze stad in het Noorden en niet voor niets. De stad is zeer geschikt voor een weekendje weg waarbij je kunt winkelen, ontspannen en genieten van cultuur.

De trots van Groningen: de Martinitoren

Een bekend gezicht van de stad is de Martinitoren, van waaruit je de hele stad kunt overzien. De klim is het waard want je kunt prachtige overzichtsfoto’s maken en alle kerken in de binnenstad zien. De Martinitoren staat aan de Grote Markt, het werkelijke centrum van de stad met vele gezellige terrassen die in de zomer een verkoelend drankje te bieden hebben.

Voor een knusser terras kun je terecht in de nabijgelegen Poelestraat. Kroegen, bars en eetcafé’s hebben hier midden op straat hun terras opgezet. Ook op het Waagplein, de verbinding tussen de Grote Markt en de Vismarkt, biedt leuke terrasjes voor een kopje koffie of een uitgebreide lunch.

Winkelen in Groningen

Als je wilt winkelen dan kun je in Groningen goed terecht. Alle winkels liggen dicht bij elkaar en alles draait om de stadskern. Vlakbij de Grote Markt ligt de Vismarkt, waar bijna dagelijks een warenmarkt wordt gehouden waar je bijvoorbeeld streekproducten vindt.

Kunst en cultuur

Ben je in voor een stukje cultuur, dan kun je een stadswandeling maken. De gidsen vertellen je graag over de historie van ‘hun’ stad en laten je graag meest bijzondere plekjes zien. Ook voor theater kun je goed in Groningen terecht, met name in augustus. De stad staat dan op zijn kop in het kader van het Noorderzon: een theaterfestival dat elk jaar zorgt voor veel plezier en gezelligheid.

Groningen is van alle markten thuis. Deze prachtige stad nodigt landgenoten graag uit voor een bezoek!

Have your say