Geld lenen voor een grote aankoop, welke mogelijkheden zijn er?

Heb je plannen om je woning te gaan verbouwen, of wil je graag een nieuwe auto aanschaffen, maar heb je onvoldoende financiële middelen om dit te kunnen bekostigen? Voor het doen van een grote aankoop kun je geld lenen bij een bank of kredietverstrekker.

Er zijn diverse mogelijkheden waar je uit kunt kiezen en wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.
463290611
De 2 meest gekozen kredietvormen

Over het algemeen zijn er 2 kredietvormen die het meest gekozen worden. Deze kunnen beide gebruikt worden om een grote aankoop te financieren.

Persoonlijke lening: dit is een geldbedrag dat je leent en waarvoor je een vaste rente betaalt. Je lost elke maand een vast bedrag af en je weet wanneer je klaar bent met afbetalen. Het is een lening die je veel zekerheid biedt;
Doorlopend krediet: dit is een kredietvorm met een variabele rente en bedragen die je hebt afgelost kun je ook weer opnemen. Vanwege de variabele rente is het onduidelijk wanneer je het geldbedrag hebt afgelost. Het is een ideale lening wanneer je structureel wat meer geld nodig hebt.

Overige kredietvormen

Vaak kun je bij diverse webwinkels, bijvoorbeeld wehkamp.nl, een doorlopend krediet afsluiten. Daarnaast kun je ook de keuze maken om het doorlopend krediet op je bankrekening te laten verhogen. Kies je voor een auto, dan heb je vaak de ruimte om bij de dealer een financiering te regelen. Je koopt dan dit jaar de auto en je betaalt de auto volgend jaar.

Waar let je op bij het lenen van geld?

Geld lenen is niet gratis, je betaalt er altijd rente voor. Welke lening bij je past is een beetje afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt. Het is daarom zeker niet onverstandig om eens een praatje te maken met een financieel adviseur. Deze geeft je advies, wijst je op eventuele risico’s en kan je helpen bij een doorlopend krediet aanvragen.

Have your say