Gezond blijven door een massage

De voordelen van een massage

Een massage is niet alleen prettig om te ondergaan, het kan je ook gezond houden. Want naast dat een massage de spieren goed losmaakt heeft het nog vele andere voordelen voor lichaam en geest. Zo zorgt een massage ervoor dat het afweersysteem gestimuleerd wordt. Als je je maandelijks laat masseren, is de kans op een griepje een stuk geringer. Ook zorgt een massage ervoor dat de organen goed doorbloed blijven. Dit is ook een belangrijke voorwaarde om gezond te blijven.

Soorten massage

Er zijn vele soorten massage. Klassieke massage, sportmassage, triggerpoint, ontspanningsmassage enz. Als je een massage wilt ondergaan is het belangrijk om te weten wat je er mee wilt bereiken. Wil je bijvoorbeeld je sportblessures laten behandelen dan is een behandeling door een sportmasseur op zijn plaats. Wil je een ontspanningsmassage dan kun je ook bij een welnessmasseur terecht.
Het is belangrijk om naar een echte massagespecialist te gaan: iemand met diploma’s en bij voorkeur HBO Medische basiskennis. Dan ben je gegarandeerd van een goed opgeleide masseur.

De ontspannende werking
Een massage werkt in de meeste gevallen ontspannend en dit is weer goed voor je mind. De hormoonspiegel in het lichaam wat aangemaakt wordt door stress, daalt waardoor de ademhaling en de bloeddruk ook dalen. Een gevolg is vaak dat je beter kunt slapen, je minder opgejaagd voelt. Dus ook bij stress kan een massage heel goed werken.
Ben je iemand die veel in zijn hoofd bezig is,veel piekert of nadenkt, dan kan een massage dit verminderen.
Door het masseren van de voeten verdwijnen “kopzorgen”.

De stap zetten
Voor veel mensen is het een grote stap om voor het eerst naar een masseur te gaan. Het is aan de ene kant onwennig en ook het liggen op de massagebank in ondergoed is veelal iets waar mensen tegen op zien. Bij een masseur hoef je nooit meer uit te doen dan je wilt (anders is het geen goede masseur). In de meeste gevallen is je lichaam bedekt door handdoeken en masseert de masseur het lichaam in delen. Waardoor alleen het lichaamsdeel wat gemasseerd wordt bloot ligt.

Stoelmassage
Een stoelmassage is een massage die een minder hoge drempel heeft. Tijdens deze massage zit de klant op een speciale massagestoel met zijn kleren aan. De masseur masseert de nek, schouders, rug en armen van de klant. Een stuk minder eng dan een bankmassage.

Kortom: probeer het eens

 

Have your say