Help! Ik heb een winterdip

De winter… Heerlijk bij het haardvuur met een goed boek, terwijl het buiten sneeuwt. Helaas is voor sommige mensen is de winter heel wat minder knus. Als je last hebt van een winterdip, kan de lente niet snel genoeg komen.

Wat is een winterdip?
De winterdip, of winterblues, komt bij veel mensen voor. Als je last hebt van een winterdip, ben je somberder, heb je meer moeite om aan de slag te gaan, en heb je meer slaap nodig dan gemiddeld.

Wat kun je tegen een winterdip doen?
Een winterdip is niet fijn, maar gelukkig kun je met wat simpele aanpassingen je vaak snel weer de oude voelen. Gelukkig, want de lente laat nog wel even op zich wachten…

Ga wat doen!
Hoewel je, als je een winterdip hebt, vaak nergens zin in hebt, is dit een simpele manier om weer beter in je vel te komen. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk lege momenten in je dag zijn. Juist in de lege momenten nemen negatieve gedachtes het vaak over, en, nou ja, daar word je niet vrolijker van.

Ga naar buiten!
Waarschijnlijk hoorde je het vroeger al, de buitenlucht is goed voor je. En niet alleen de frisse lucht is goed om een fris windje door je humeur te halen. Wetenschappers hebben aangetoond dat als we niet genoeg zonlicht direct op onze huid krijgen, het moeilijker is positief te blijven. Dus, minimaal een half uur per dag buiten zijn helpt echt!

Zoek mensen op!
Bel een vriendin, ga langs bij de buurvrouw, of verblijd je moeder met een bezoekje. Van sociaal contact worden we meestal blijer!

Als dit allemaal niet helpt…
Schroom dan niet om naar de huisarts te gaan. Veel mensen hebben er last van, dus vreemd is het in ieder geval niet.

Have your say