Help, ik zoek een baan!

Volop leuke banen

Ben je net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan? Of is je contract helaas niet verlengd en moet je op zoek naar een andere job? Dan kun je het beste een aantal stappen hanteren om snel weer een geschikte baan te vinden. Want ook al lijkt het crisis in de economie, er zijn voldoende banen te vinden bij bedrijven waar je met plezier en voldoening aan de slag kunt gaan!

Online inschrijven voor het maken van carrière

Er zijn diverse vacaturesites te vinden waar jij je bijvoorbeeld kunt inschrijven. Je hebt dan niet alleen de mogelijkheid om zelf te reageren op vacatures, bedrijven kunnen zelf ook reageren wanneer ze jouw CV lezen. Websites die vanuit dit principe werken zijn bijvoorbeeld monsterboard.nl en nationalevacaturebank.nl. Zorg daarom voor een krachtig en aantrekkelijke CV. Werkgevers zullen dan sneller reageren op jouw oproep. Er zijn ook vacaturesites voor specifieke branches of beroepen zoals .NET Professionals en PHP vacatures.

Schakel een detacheringsbureau in

Voordat je daadwerkelijk gaat solliciteren is het de vraag wat je precies wilt en waar je naar op zoek bent. Wanneer je dat moeilijk vindt, kun je bijvoorbeeld ook een gesprek aan gaan met een detacheringsbureau. Dit bureau kan je helpen om een passende baan te vinden bij een leuke opdrachtgever. Vaak worden er interessante banen aangeboden. Houd altijd voor ogen dat je zelf op kunt stappen wanneer je niet tevreden bent, of er geen goed gevoel bij hebt.

Volg je intuïtie en maak je verwachtingen niet al te hoog

Je intuïtie is erg belangrijk bij het vinden van een nieuwe baan. Het moet intern goed voelen en jij moet er content mee zijn. Probeer niet al te hoge verwachtingen te hebben en direct een topsalaris te verwachten. Soms moet je ergens in groeien, wil je de kneepjes van het vak leren verstaan en daar succesvol in kunnen worden.

Have your say