Herfstbloemen in huis

Breng je huis in herfstsferen met herfstbloemen. Niet is mooier dan een grote bos herfstbloeiers in verschillende kleuren en doorweven met eikenblad. Als je graag sfeer en kleur ziet, juist ook in het najaar, zorg dan voor kleurenrijkdom met de bloemen van de herfst.

Welke bloemen?

In de zomer is het binnen en buiten zo kleurrijk dat het opsieren van je huis met een paar bossen bloemen bijna vanzelf gaat. Maar de herfstbloeiers zijn minder opzichtig en minder ‘luidruchtig’ dan hun zomerse collega’s. De kleuren zijn warm maar niet fel.

De Hortensia

De hortensia, die in de zomer roze, wit en blauw bloeit kun je prima in een herststuk verwerken. Ook droog is het een mooie bloem. De kleuren verbleken dan maar de schitterende structuur blijft in tact. Meng de hortensia met herfsttakken met gekleurde bladeren en lange sprieten blauw gras voor een leuke mix van kleur en structuur.

Herfstbloemen brengen sfeer in huis

Met kouder wordende dagen en langere nachten heb je behoefte aan wat vrolijkheid en sfeer in huis. Met kleurrijke herfstchrysanten, die in vele tinten verkrijgbaar zijn, lukt dat zeker. Er zijn tegenwoordig veel meer varianten dan vroeger en, zeker als je ze combineert met groen en takken met bijvoorbeeld eikenblad, ze hebben een modernere look dan je misschien zou denken. Meng ze ook eens met andere bloemen of met takken waar bessen aan zitten.

Kortom, maak je huis herfstklaar met bloemen die passen bij het seizoen!

Have your say