Hoe hou je het vakantiegevoel vast?

Veel mensen zijn nu op vakantie, of misschien net terug. Heerlijk was dat, om geen tijdsdruk te voelen, je eigen tempo te bepalen en aan niets anders te hoeven denken dan aan het moment zelf. Als je dan weer terug komt, is het zo gemakkelijk om je mee te laten slepen door de waan van de dag. Op tijd opstaan, de hele dag werken en geleefd worden door de klok. Kan dat anders?

Momenten voor jezelf
Ja dat kan anders. Door elke dag even stil te staan en een moment voor jezelf te nemen, stap je uit de tredmolen. Het is moeilijk om hier tijd voor te vinden als je er weer volop in zit, daarom is de periode vlak na je vakantie zo gunstig daarvoor. Je weet dan nog goed hoe lekker het voelt om eventjes niets te moeten. Door na je vakantie bewust elke dag die momenten van “niets moeten” vast te houden, hou je ook het vakantiegevoel vast.

Hoe doe je dat?
Eigenlijk maakt het niet zo veel uit hoe je die momenten voor jezelf inricht. Als je maar even met al je aandacht in het hier en nu bent. Je kunt het mindfulness of meditatie noemen, je kunt het zittend of hardlopend of dansend doen, je kunt het alleen doen of met stembegeleiding via een app. Met tien minuten per dag merk je al dat je rustiger wordt en je niet mee zo mee laat slepen door alles om je heen.

Vakantiegevoel
Zo ben je dus eigenlijk elke dag weer even tien minuten met vakantie; zeker als je als achtergrond een mooie vakantiefoto gebruikt. Even weer terug bij die zonsondergang op het strand, dat fantastische uitzicht op de berg, of dat zonnige plein in Italië…

Have your say