Je kamer groter laten lijken

Velen van ons zouden wel wat ruimer willen wonen. Maar verhuizen naar een andere woning of verbouwen is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je kamers groter te laten lijken. Wil jij weten hoe je jouw kamer optisch wat vierkante meters groter maakt? Lees dan onderstaande tips!

Tip 1: Licht en ruimtelijk
Wil je jouw kamer groter laten lijken? Dan is het een must om voor lichte kleuren te kiezen. Donkere kleuren laten een ruimte namelijk een stuk kleiner lijken. Kies daarom frisse lichte kleuren voor je muren, gordijnen en grotere meubelstukken.

Tip 2: Kies koele kleuren
Warme kleuren zorgen vaak voor een gezellig en behaaglijk gevoel, maar helaas laten ze je kamer ook kleiner lijken. Als je een ruimtelijk effect wil creëren, kan je dus beter voor koele kleuren zoals mintgroen of aquablauw kiezen.

Tip 3: Klein maar fijn!
Grote kolossale meubelstukken kan je beter buiten de deur houden. Ook dit laat je kamer er kleiner en wat propperig uitzien. Kies in plaats daarvan voor kleinere meubelstukken. Ga voor slanke en elegante vormen. Een eettafel met dunne poten lijkt namelijk een stuk minder ruimte in te nemen dan een eettafel met dikke blokpoten.

Tip 4: Tip Zoveel mogelijk licht
Laat zoveel mogelijk daglicht binnen. Hoe meer licht in je kamer, hoe ruimtelijker je kamer aanvoelt. Bovendien is dit ook nog een goed voor je humeur! Besteed ook aandacht aan de juiste en voldoende kunstverlichting in huis. Vergeet hierbij zeker de hoekjes van je kamers niet. Als je deze hoeken donker laat, vallen ze als het ware weg, waardoor je kamer kleiner lijkt.

Have your say