Je ogen groter laten lijken met make-up

Grote ogen worden vaak aantrekkelijk gevonden, maar niet iedereen is gezegend met mooie grote kijkers. Gelukkig zijn er wat make-up trucjes waarmee je jouw ogen groter kunt laten lijken. Ben jij benieuwd hoe je dit doet? Lees dan snel verder!

1. Je wimpers krullen

Een makkelijke manier om je ogen groter te laten lijken, is het krullen van je wimpers. Hierdoor krijgen je ogen een mooie frisse en open look. Je wimpers krullen doe je met een wimperkrultang, voor het opbrengen van je mascara. Ook na het opbrengen van je mascara kan je jouw wimpers nog extra krullen. Wacht dan wel tot je mascara goed opgedroogd is, anders gaan je wimpers aan elkaar plakken.

2. Breng mascara aan op je onderste wimpers

De meeste vrouwen brengen hun mascara enkel op hun bovenste wimpers aan. Om je ogen optisch groter te laten lijken, kan je beter ook mascara op je onderste wimpers aanbrengen. Wees hiermee wel voorzichtig. Iets te veel mascara op je onderste wimpers zorgt namelijk al snel voor een onnatuurlijke look.

3. Kies voor lichte oogschaduw

Wil je jouw ogen groter laten lijken? Dan doe je er goed aan om donkere, zware ooglooks te vermijden. Kies liever voor lichte kleuren oogschaduw. Zowel matte als glanzende oogschaduw is geschikt. Draag je graag een smokeylook? Dat kan gewoon, maar probeer dan voor iets lichtere tinten te gaan.

4. Breng highlighter aan

Met highlighter lijken je ogen al snel een stuk groter. Highlighter kan je het beste aanbrengen op je binnenste ooghoeken, onder je wenkbrauwen en in het midden van je ooglid. Ook een lichtgekleurd oogpotlood op je onderste waterlijn is een aanrader. Kies bijvoorbeeld voor een wit, goud of nude potlood.

Have your say