Kamerplanten

Kamerplanten
Misschien herinner je je nog wel van vroeger dat bij je moeder en je oma de vensterbanken vol stonden met kamerplanten. Vaak waren het heel veel verschillende potten en allerlei soorten planten.
We zouden het nu oerlelijk vinden, maar toen deed iedereen het. Uiteindelijk was het nog helemaal niet zo slecht, al die planten in de woonkamer, kamerplanten bieden ons namelijk heel wat voordelen.

Decoratief
Jarenlang werden kamerplanten gezien als ouderwets en oubollig. We kozen liever een stoere kale tak in een pot of kruik of we decoreerden onze woning met een aantal losse bloemen.
Toch zien we de laatste jaren een comeback van de kamerplant. Aangezien er zoveel soorten en kleuren zijn, is er altijd wel een plant die perfect bij jouw interieur past en daardoor zorgt voor een extra decoratie van je woonkamer.

Gezondheid
Zeker in nieuwbouwhuizen is de luchtvochtigheid en het zuurstofgehalte vaak erg laag. Dit is uiteraard niet al te best voor onze gezondheid en door goed te ventileren verbeter je het klimaat al aanzienlijk.
Kamerplanten kunnen ons hier ook bijzonder goed bij helpen, omdat zij verontreinigde stoffen uit de lucht filteren en de luchtvochtigheid en het zuurstofgehalte in de ruimte verhogen.

Minder stress
Misschien heb je het zelf ook weleens gemerkt : wanneer je een wandeling maakt door het bos of door een park met veel bomen en struiken, voel je de stress van je afglijden. Het is dan ook bewezen dat een groene omgeving stressverlagend werkt.
Waarom zou je niet een aantal mooie kamerplanten in je woonkamer neerzetten? Een heel eenvoudige manier tenslotte om je bloeddruk te verlagen en je een ontspannen gevoel te geven.

Have your say