Kokosolie; een allesvervanger!

Kokosolie; dit wondergoedje is niet meer weg te denken uit de keukenkastjes en bij de wastafel in de badkamer. Voor ontelbaar mogelijke toepassingen! Dat zorgt ervoor dat je niet alleen heel natuurlijk bezig bent, omdat kokosolie een 100% natuurproduct is, maar ook nog eens aan je budget denkt. Het vervangt namelijk een heel aantal producten, zodat je minder uitgeeft aan onder andere cosmetica.

Wat kun je allemaal vervangen met kokosolie?

Smeer- en bakboter
Kokosolie is wat hard als het net uit de koelbast komt, maar het kan prima buiten de koelkast bewaard worden. Het smeert dan gemakkelijk uit op brood of op crackers. En het geeft daarbij een subtiele, romige kokossmaak aan je boterham. Het is een stuk gezonder dan margarine of halvarine, omdat daar transvetten in zitten.

Daarnaast kun je er goed in bakken, omdat kokosolie bij verhitting niet verandert van chemische samenstelling.

Conditioner
Na het wassen van je haren een beetje kokosolie in je handen wrijven en in de punten van je haar aanbrengen. Je haar wordt er zacht van, klit niet en ruikt lekker.

Probeer ook eens een haarmasker van kokosolie. ’s Nachts in laten trekken en ’s ochtends uitwassen met warm water.

Dag- en nachtcrème
Vervang alle gezichtscrème door kokosolie! Het trekt goed in, werkt hydraterend, verzacht en werkt voor en na het zonnen.

Deodorant
Na het douchen een beetje kokosolie onder je oksels en je blijft de rest van de dag okselfris. Wel even uitkijken dat de olie je kleding niet raakt, anders krijg je vette vlekken in de schone kledij.

Tandpasta
Een beetje kokosolie in je mond of op een tandenborstel, met al dan niet een druppel pepermuntolie en je tanden voelen na het poetsen gepolijst aan. Kokosolie heeft een antibacteriële werking en je kunt er om die reden prima je gebit mee reinigen.

Have your say