Kunst online kopen werkt hetzelfde als online daten

In augustus van dit jaar heeft Amazon.com voor de tweede maal een onderdeel speciaal gericht op kunst gelanceerd: Amazon Art. Een gigantisch aanbod aan kunst tegen vaak opvallend lage prijzen. Opzoek naar een schilderij maar geen tijd om naar een galerie te gaan? Steeds meer mensen kopen kunst online. Het grootste voordeel: u hoeft het huis niet eens meer uit om de meest bijzondere kunstwerken aan te schaffen. Daarmee is online kunst kopen inmiddels net zoveel gemeengoed geworden als online winkelen en online daten.

Een nieuw hoogtepunt

Online kunst kopen betekent een nieuw hoogtepunt in de digitalisering van de commerciƫle kunst. In slechts een paar jaar tijd zijn meer dan 300 online platforms voor de koop en verkoop van kunst gelanceerd, die proberen in te spelen op de enorme vraag naar kunst online die ontstaan is. En de vraag naar online kunst kopen is inderdaad enorm: tegenwoordig heeft 71% van de mensen die kunst kopen wel eens een item online op de kop getikt. Meer dan ooit tevoren vindt de handel in kunst plaats op internet. Wil je kunst online kopen, dan is een schilderij van Artflow misschien wel iets voor je.

Alles online

Deze verschuiving is representatief voor het algemene beeld van de consument die steeds meer online winkelt. Bijna 70% van de online shoppers geeft aan dat zij liever online winkelen dan fysieke winkels te bezoeken (bron: UPS, Verenigde Staten). Nog groter dan online shoppen is online daten. In Amerika geeft inmiddels 61% van de homoseksuele paren aan dat zij elkaar op het web gevonden hebben en 22% van de heteroseksuele koppels vindt elkaar online. Nu kunt u dus ook schilderijen online bekijken en kopen.

Kunst kopen is als online daten

Kortom: online valt veel te halen en we zijn daar inmiddels ontzettend aan gewend. Kunst online kopen, waarvan sommigen menen dat het net zo moeilijk is als het vinden van de juiste partner via het web, is relatief nieuw, maar raakt in een hoog tempo net zo geaccepteerd als online winkelen en daten en kan daarom toegevoegd worden aan de lijst van cultureel geaccepteerde online diensten.

Have your say