Leiden: terrassen, shoppen en cultuur opsnuiven

Nu de dagen weer langer worden en de zon zijn gezicht weer vaker laat zien is het tijd om er op uit te trekken. Wat dacht je van een dagje naar de stad Leiden? In deze gezellige studentenstad kan je heerlijk winkelen, musea bezoeken en een terrasje pakken op het water.De Leidse hofjes
In deze Zuid-Hollandse sleutelstad ademt historie en alles is dichtbij. Als je bijvoorbeeld met de trein komt, loop je zo de binnenstad in. Neem de tijd om de prachtige monumenten te bekijken en bezoek bijvoorbeeld de Burcht. Of maak een wandeling langs één van de 35 Leidse hofjes, zoals het St. Annahofje uit 1492.

Bijzondere winkeltjes
In de Haarlemmerstraat kan je ruim 1 kilometer lang winkelen. Maar neem ook eens een kijkje in de gezellige straatjes rond de Pieterskerk of de Hooglandse Kerk. Daar vind je allerlei leuke kleine winkeltjes met design en vintage en daar zitten ook veel bijzondere restaurantjes verborgen.

Musea bezoeken
Er zijn veel musea in Leiden. Bezoek bijvoorbeeld het Museum Volkenkunde en leer meer over andere culturen, zoals de indianen en de inuit. Of sta oog in oog met skeletten van dinosaurussen of andere bijzondere dieren in Naturalis. En wist je dat je een echte Egyptische tempel kan bezoeken in het Rijksmuseum van Oudheden? Heel bijzonder is ook het Japanmuseum SieboldHuis. De musea hebben vaak wisselende tentoonstellingen dus er is altijd wel wat nieuws te ontdekken.

Natuur en water
Wil je wat meer rust, ga dan eens naar de Hortus Botanicus en laat je omringen door wonderschone en bijzondere planten. Daar kan je in het theehuis ook heerlijk lunchen. Gezellige terrassen vind je ook rond de Vismarkt. En wil je helemaal een bijzondere ervaring, huur dan een sloep of maak een rondvaart en bekijk Leiden vanaf het water. Een echte aanrader!

 

Have your say