Lekker slapen

Er zijn zoveel redenen om ervoor te zorgen dat je voldoende slaapt. Een gezonde nachtrust is beter voor je concentratie en zorgt ervoor dat je de juiste beslissingen neemt. Je ziet er jonger uit en het is goed voor je gewicht, want je komt minder snel aan. Het is ook vooral goed voor je humeur! Met deze tips lukt het je vast een goed slaapritme te vinden en lekker te slapen.

Check je slaapgewoontes
Ga op vaste tijden naar bed en sta op vaste tijden op (het liefst ook in het weekend). Houd je dit minimaal 20 dagen, maar beter nog een maand, vol, dan komt je lichaam vanzelf in dit ritme. Zorg er voor dat je voldoende slaap krijgt, maar ook weer niet te lang. Als je veel wakker ligt, maak dan je slaaptijd korter.

De tijd voordat je gaat slapen
Een vaste routine voor het slapengaan helpt om sneller in slaap te komen. Las hier ook een moment van ontspanning in. Luister naar rustgevende muziek of lees wat in een mooi boek. Maak het alvast schemerig in je slaapkamer. Je lichaam start dan met de aanmaak van het slaaphormoon melatonine.

De slaapkamer
Houd je slaapkamer zo donker mogelijk. Binnenvallend licht komt door je oogleden. Een slaapmasker kan uitkomst bieden. Houd je slaapkamer koel en fris. Als je geen last hebt van geluiden buiten, is slapen met het raam open een goed idee. Houd je slaapkamer netjes en ruim. Natuurlijk zorg je ervoor dat je slaapt op een goed matras en onder een lekker fris en schoon beddengoed.

Hulp overdag
Je kunt overdag wat dingen doen om ’s avonds lekker te slapen. Lichamelijke inspanning kan erbij helpen. Doe dat wel overdag en niet vlak voor het slapengaan. Roken en alcohol? Liever niet. Vang overdag zoveel mogelijk zonlicht op, dat helpt je biologische klok beter met dag en nacht om te gaan.

Mocht je met deze tips nog steeds niet lekker kunnen slapen? Dan is het wellicht een interessante optie om eens te kijken naar de slaapmiddelen van Sambrosa Care. Sambrosa biedt slaapmiddelen op natuurlijke basis aan voor een gezonde nachtrust. Natuurlijke slaapmiddelen met een basis van honing en kruiden die rustgevend werken.

Have your say