Maak je eigen nailart met de dotting tool

De polka dot is helemaal terug in het straatbeeld, net als het panterprintje. En aangezien nagels nog steeds gezien mogen worden, is het extra leuk om ook je nagels van een strak stippelpatroon of een sexy panterprintje te voorzien. Er zijn veel ideeën op te doen via Pinterest en natuurlijk Youtube. Voor veel van deze nailarts wordt er gebruik gemaakt van een dotting tool. Maar wat is dat eigenlijk?

Pen met een bolletje
De dotting tool is eigenlijk een soort pen met een ijzeren punt, voorzien van een bolletje. Veel van deze pennen (bijvoorbeeld van essence of Bourjois) hebben twee punten, waarvan de een smaller is dan de ander. Met het kleine bolletje kun je fijne stipjes zetten, met de grotere uiteraard wat dikkere bolletjes, net wat je mooi vindt. Je kunt de dotting tool ook goed gebruiken om mee te tekenen op je nagels.

Maak het zelf
Wil je eerst eens uitproberen hoe het werkt zonder een dotting tool te hoeven aanschaffen, dan kun je ook heel gemakkelijk zelf zo’n gereedschap maken. Neem bijvoorbeeld een potlood met een gummetje aan de achterkant en steek daar een klein knopspeldje uit de naaidoos in. Of gebruik een cocktailprikker en doop deze in een beetje nagellak. Laat dit opdrogen tot een bolletje en herhaal dit een paar keer totdat het bolletje groot genoeg is. Je zou ook het puntje van een (lege) balpointpen kunnen gebruiken.

Tussentijds schoonmaken
Maak tijdens het gebruik van je dotting tool met een ijzeren tip het puntje steeds schoon op een watje gedrenkt in nagellakremover. Zo voorkom je dat opgedroogde nagellak je manicure verpest. Het is even oefenen, maar het resultaat mag er zeker zijn.

Polka dot
Als je een polka dot nailart wil maken, is het heel belangrijk dat je goed met de tool over weg kan. Deze nailart is namelijk het mooist wanneer het patroon heel strak is. Kies hiervoor twee kleuren nagellak, bijvoorbeeld donkerblauw met witte stipjes of ga voor zwart met zilver. Ook magenta met lichtroze is heel vrolijk en stijlvol. Kies altijd kleuren die bij elkaar passen. Bouw je nailart per nagel op vanaf de nagelriem naar het puntje. Begin bijvoorbeeld met drie stipjes, dan een rijtje van vier en vervolgens weer een rijtje van vier. Plaats de stipjes om en om, zodat er diagonalen ontstaan op de nagel. Ben je kaar, laat het dan goed drogen en bescherm je nailart met een sneldrogende topcoat.

Hieronder vind je een filmpje waarin je kan zien hoe het dotten werkt.

 

Have your say