Nailart is dood, lang leve nailart!

Stonden enige tijd geleden de beauty-blogs en -magazines nog vol met de meest extreme nagelversieringen, van cartoonfiguren tot glitters, stickers en parels, die tijd lijkt een beetje voorbij te zijn.

Celebs met ingewikkelde kunstwerken op de nagels zijn er nog wel maar het wordt duidelijk minder. Betekent dat dat we de nagel als beauty-onderdeel mogen overslaan? Zeker niet! De kinderachtige uitwassen mogen dan aan het uitsterven zijn, de nailart zelf is volwassen geworden en here to stay.

Volwassen nailart

Er is nog volop aandacht voor modieuze nagels en er is ook nog nailart maar de nailart is geraffineerder geworden. Kijk je op speciale nagelwebsites, zoals www.nailart-fun.nl of www.thepolishaholic.com dan zie je dat het trendy is om de (kunst)nagels redelijk kort óf juist druppelvormig (met een scherpe punt naar boven) te vijlen en te voorzien van een lekker kleurtje of geraffineerde nailart: Op de nagel geen kinderachtige of gekke plaatjes meer maar wel bijzondere kleuren en structuren.

De liquid sand lakken van OPI zijn populairder dan ooit en ook andere merken doen hun best om steeds met nieuwe structuurlakken te komen, die vaak ook nog een subtiel holografisch of diepte-effect hebben. Ook zijn er fluweel-achtige afwerkingen mogelijk en is de combinatie mat en glans ook een grote trend. Nee, saai zal het niet snel worden.

De gekleurde french manicure is ook zo’n voorbeeld van volwassen nailart. Hierbij blijft het nagelbed naturel en krijgt het randje een mooie contrastkleur, zoals fuchsia of neongroen. Met deze kleuren zie je ook vaak de maanmanicure: het maantje wordt in een kleurtje gelakt, terwijl de rest van de nagel een blanke lak krijgt.

Tot slot is de enkele ‘statement nail’ een blijvertje: Eén nagel krijgt een bijzondere bewerking, die dan best opvallend mag zijn en de andere nagels worden allemaal in één andere kleur gelakt.

Gellak, dé trend in nagellakland

Een andere fijne trend die het dragen van een mooi kleurtje op je nagels een stuk gemakkelijker heeft gemaakt: de gellak. Met behulp van een UV- of LED-lamp laat je de lak uitharden, zodat deze onverwoestbaar wordt. Wel eerst de speciale base coat gebruiken en afsluiten met de topcoat die erbij hoor.

Dankzij de uitvinding van gel nailpolish (gellak) kun je tegenwoordig een prachtige basiskleur op je nagels hebben die zeker 2-3 weken blijft zitten zonder dat er ook maar een schilfertje loslaat. Er zijn prima gellak startsets waarmee je dat thuis kunt doen.

Have your say