Online shoppen: waarop letten?

Maattabel
Niet elke maat S,M of L is precies hetzelfde, dus hebben de meeste kledingsites hun eigen maattabel. Hierin staat door middel van een schema welke maat bij welke (bijvoorbeeld) tailleomtrek hoort. Echter, niet alle sites hebben dit. In dat geval kan je de klantenservice bellen of mailen om ernaar te vragen.

Keurmerk
Legitieme kledingsites hebben een keurmerk, zoals Thuiswinkel Waarborg. Hierdoor weet je of ze zich aan bepaalde normen houden, zoals het geheimhouden van je persoonlijke gegevens en veilig betalen.

Voorwaarden
Sommige sites hebben de voorwaarde dat je je moet registreren om iets bij hen te mogen bestellen. Het kan dat ze hier misbruik van maken door bijvoorbeeld irritante mailtjes te sturen. Vertrouw je het niet, registreer je dan ook niet op de site.

Kwaliteit
Wanneer je de items die je hebt besteld hebt ontvangen, controleer meteen op loszittende knoopjes, draadjes, naadjes etc. Op dat moment kan je ze nog terugsturen, als je erachter komt terwijl je het aan hebt meestal niet meer, omdat het dan al gedragen is.

Retourneren
Kijk vóór je bestelt wat het retourbeleid van de site is. Kan je je geld terugkrijgen, of kan je alleen ruilen? En binnen welke termijn moet je beslissen of je de kleding wil houden? Dit is belangrijk, om later niet ineens voor onverwachte kosten of situaties te komen staan.

Leveringsduur
Als je voor een speciale gelegenheid een bepaald item wil hebben, let dan goed op de leveringsduur. Stel dat je voor kerst een nieuwe blouse wil kopen, en deze komt pas na de kerst binnen, dan heb je er niks meer aan. Daarom is het verstandig om van tevoren te kijken wanneer je je pakketje kan verwachten.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Your Look for Less.

Have your say