Een onvergetelijke stedentrip naar Malaga

Wilt u graag een korte stedentrip maken naar een mooie stad in Europa, maar u wilt niet al te ver reizen? Brengt u dan eens een bezoek aan de Spaanse stad Malaga. In deze havenstad van Spanje zult u zich geen moment vervelen. U kunt volop genieten van culturele hoogtepunten en diverse bezienswaardigheden. Vliegtickets naar Malaga kunt u gemakkelijk en eenvoudig boeken via internet.

Veelzijdig Malaga ontdekken

Malaga is de geboortestad van de kunstenaar Pablo Picasso. Breng gerust een bezoek aan het Picasso Museum. Het is echter niet alleen een stad van kunst, er zijn nog veel meer historische en moderne invloeden die een stempel op de stad hebben gedrukt. Zo kunt u ontspannen genieten aan één van de stranden die de stad rijk is. De brede en schaduwrijke boulevards maken het tot een aantrekkelijk vakantieoord, omdat het uitzicht op de zee fenomenaal is.

Een bezoek brengen aan Gibraltar

U kunt vanaf Malaga prima een uitstapje maken naar Gibraltar. Deze Britse overzeese kolonie is een toeristische trekpleister en wordt onder andere gekenmerkt door de vele aapjes die er los rondlopen. Wanneer u graag uitgebreid wilt winkelen, dan kunt u dit doen in de beroemde winkelstraat Calla Marqués de Larios. Malaga staat ook bekend om zijn keramiek, dat dan ook in vele boetiekjes te verkrijgen is.

Eten uit de Spaanse keuken

Malaga ligt in de Zuid-Spaanse regio Andalusië. Het is prima met het vliegtuig te bereiken. Vanaf het vliegveld bent u binnen een kort tijdsbestek in het hartje centrum van de stad, waarna u heerlijk kunt genieten van diverse gerechten uit de Spaanse keuken. Aan te raden is het gerecht pescaíto frito. Dit zijn kleine gefrituurde visjes. Op het strand worden in de avond verschillende vuren aangelegd waar u prima vis kunt kopen!

Have your say