Op fietstocht met je kinderen

Fietsen is altijd leuk. Samen met je kinderen lekker in de buitenlucht rijden en genieten van de natuur, het fietsen en van elkaar. Kinderen vinden het leuk om actief te zijn. Dus het mooist is het, als ze groot en vaardig genoeg zijn om niet langer bij vader of moeder achterop te zitten, maar als ze zelf op hun eigen fiets mee kunnen rijden.

Het goede materiaal
Voor een onbezorgde fietstocht is uiteraard het materiaal erg belangrijk. Let er bij de aanschaf van een kinderfiets op, dat het alle eisen voldoet. Zijn de remmen in orde, de banden voldoende opgepompt en zit alles goed vast? Let ook op de veiligheid. Omdat de fietsen van kinderen kleiner en lager zijn, vallen ze in het verkeer niet zo goed op. Dat is met een flinke oranje vlag te verhelpen.

Extra veiligheid
Kinderen zijn in hun bewegingen helaas vaak minder voorspelbaar. Een stuurfoutje is snel gemaakt. Om de lichamelijke schade bij een eventuele valpartij te beperken, is zeker bij jonge kinderen het gebruik van knie en elleboogbeschermers een goed idee. En natuurlijk ook de stoere fietshelm, die je zeker bij kinderen steeds vaker ziet.

Natuur
In Nederland is steeds meer aandacht voor goede fietspaden, die vaak door mooie streken en natuurgebieden lopen. Dat maakt fietsen nog leuker, en bovendien gezond. Houd bij het uitstippelen van de route rekening met het uithoudingsvermogen van de kinderen. Om het leuk te houden, probeer je vermoeidheid te voorkomen. Beter is het, als je regelmatig even pauze houdt. Samen gezellig op een bankje in de natuur genieten van een blikje of pakje drinken en een lekker broodje, is voor jou en je kind heerlijk!

Have your say