Op vakantie in Thailand

Thailand is een geliefde vakantiebestemming voor toeristen die afreizen naar Zuid-Oost Azië. Het Thaise koninkrijk is met name zo’n aantrekkelijke bestemming vanwege zijn schitterende stranden en de exotische Thaise keuken. Een bezoek aan Thailand begint voor de meeste toeristen in Bangkok. Strandliefhebbers reizen daarna meestal door naar in het zuiden gelegen bestemmingen als Phuket en Ko Samui. Liefhebbers van tempels en de natuur reizen graag naar noordelijke bestemmingen als Chiang Mai en Sukhothai. Dit artikel richt zich op twee van de belangrijkste Thaise steden, namelijk Bangkok en Chiang Mai.

Bangkok

De Thaise hoofdstad Bangkok is onder andere een beroemde locatie vanwege de smaragdgroene Boeddha en het bruisende uitgaansleven. Andere aantrekkelijke bezienswaardigheden zijn China Town en de vele boeddhistische tempels (wats). Bangkok kenmerkt zich ook door de zichtbare tegenstellingen tussen arm en rijk. De stad is een mix van luxe hotels, sloppenwijken en grote kantoorgebouwen. Ook de diverse kanalen zijn een kenmerkend aspect van de Thaise hoofdstad. Mede door die reden werd Bangkok in het verleden nog wel eens het Venetië van Azië genoemd. De traditionele Thaise drijvende markten, die nog op verschillende kanalen plaatsvinden, tonen een mooi beeld uit een tijdperk dat langzaamaan steeds meer verdwijnt in het snel moderniserende Bangkok.

Chiang Mai

Chiang Mai bevindt zich in het noorden van Thailand. Deze stad heeft altijd een belangrijke status gehad. Die status heeft het met name te danken aan de economisch zeer belangrijke locatie. Chiang Mai ligt namelijk op de beroemde zijderoute. In het verleden was dit een belangrijke handelsroute voor kooplui uit het westen en het oosten van Azië. Chiang Mai beschikt, net als Bangkok, over diverse tempels, zoals bijvoorbeeld Wat Chedi Luang en Wat Phra Singh. Ook het mooie Buak Hard stadspark is een aantrekkelijke bezienswaardigheid. Natuur vindt men ook volop in de bergachtige omgeving van de stad.

Have your say