Pannenkoeken: zo maak jij de allerlekkerste!

Wil jij je kinderen blij aan tafel hebben? Dan zijn pannenkoeken altijd een goed idee. En stiekem lusten de meeste volwassenen ze natuurlijk ook graag. Maar hoe zorg je ervoor dat je heerlijke pannenkoeken krijgt? Wij geven je vijf tips waarmee jouw pannenkoeken de allerlekkerste worden!

Tip 1: koolzuurhoudend bronwater
Het klinkt misschien gek, maar het is een goed idee om koolzuurhoudend bronwater aan je pannenkoekenbeslag toe te voegen. Vervang de helft van de melk hiermee, en je krijgt heerlijk luchtige pannenkoeken!

Tip 2: Laat je beslag rusten
Als je klaar bent met je beslag mixen, kan je het beslag het beste nog even laten rusten. Zet het een uurtje in de koelkast voor je aan de slag gaat met bakken. Hierdoor krijgen je pannenkoeken een lekkerdere structuur.

Tip 3: Een pan van gietijzer
De allerbeste pan om je pannenkoeken in te bakken is een gietijzeren pan. Laat deze pan goed heet worden, voeg een klontje boter of wat olie toe en bakken maar. Na gebruik kan je een gietijzeren pan beter niet in de vaatwasser doen. Ook afwasmiddel kan je beter laten staan. Maak de pan enkel met heet water en keukenpapier schoon. Heb je geen gietijzeren pan in je keukenkastje staan? Dan is een koekenpan met antiaanbaklaag een goed alternatief.

Tip 4: Een beetje beslag
Welke pannenkoeken zijn het lekkerst? Dunne of dikke? Vrijwel iedereen zal voor dunne pannenkoeken kiezen. Doe daarom telkens maar een beetje beslag in je pan. Het hangt natuurlijk van de grootte van je pan af hoeveel je nodig hebt, maar vaak geeft een halve soeplepel per pannenkoek het beste resultaat.

Tip 5: Extra smaak
Wil jij je pannenkoeken wat extra smaak geven? Dan zijn er verschillende opties. Je kan bijvoorbeeld wat vanille extract aan het beslag toevoegen, maar ook een geprakte banaan of juist wat kaneel. Als je een extra volle smaak wilt, kan je ook ongeklopte slagroom gebruiken. Vervang dan de helft van de melk met de slagroom.

Have your say