Pasteltinten in je interieur

De laatste tijd zien we veel pastelkleuren. Zowel qua kleding als qua interieur zijn deze zachte kleurtjes erg populair. Ook dit voorjaar en deze zomer zien we ze weer volop terug. Dat is goed te begrijpen want pastelkleuren staan lekker vrolijk, maar niet te druk. Ze staat fris, maar tegelijkertijd ook warm.

Wat zijn pastelkleuren?

Een pastelkleur is een zachte kleur. Deze kleuren worden gemaakt door het mengen van zuiver pigment met een lichtere kleur zoals wit of lichtgeel. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan kleuren zoals lila, perzik, lichtoranje, poederblauw, lichtgroen en zalmroze. Eigenlijk kunnen alle kleuren pastel zijn, zolang je een poederachtige, licht tint kiest.

Kleed je huis aan met pastelkleuren

Pasteltinten zijn ideaal om je woning mee aan te kleden. Ze brengen kleur in huis, wat zorgt voor een vrolijke en frisse look, zonder het te druk of schreeuwerig te maken. Deze zoete kleurtjes zijn ideaal om je interieur een romantische look mee te geven, maar ze passen zeker ook goed in een wat stoerder, landelijk interieur. Het ligt er net aan hoe je ze combineert, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Wil jij je huis graag opfleuren met pasteltinten? Je kan dit groots aanpakken en je muren of deuren voorzien van een nieuw laagje verf, maar het kan natuurlijk ook makkelijker. Dankzij de populariteit van de zachtjes tintjes zijn in veel woonwinkels leuke accessoires in deze kleuren te vinden. Denk bijvoorbeeld aan vrolijke kussentjes voor op je bank, een gezellig plaid, kaarsjes en mooie schalen en vaasjes.

Pasteltinten combineren

Pasteltinten laten zich gemakkelijk combineren. Zowel met elkaar, als met andere kleuren. Doordat ze zo zacht zijn kan je prima verschillende pasteltinten naast elkaar gebruiken zonder dat het een druk rommeltje wordt. Ook zijn pastels heel goed te combineren met wittinten, grijstinten en hout. Wil jij liever wat meer pit in je interieur? Combineer de zachte pastels dan met wat hardere kleuren.

Have your say